Claudiu Zamfir

ANAF: Controalele la firme urmăresc plata voluntară, să nu se acumuleze sume mai mari, la inspecțiile generale

Thumbnail

ANAF spune că prin campania de controale, demarată la 1 august 2019, urmărește conformarea voluntară a firmelor la plata taxelor și impozitelor, pentru ca acestea să nu mai acumuleze apoi sume mai mari de plată prin dobînzi și penalități, care să fie stabilite la inspecții fiscale generale.

Președinta Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu, a dat aceste explicații, marți, după o discuție cu patroni de restaurante și hoteluri:

Am început la 1 august o serie de acțiuni complexe de scurtă durată, în care ne dorim creșterea conformării voluntare. Ele sunt organizate la nivelul întregii țări, dar ținta noastră este zona București-Ilfov, unde am adus echipe din zonele limitrofe ale Administrației fiscale, este o zonă cu potențial economic ridicat.

Rolul acestor acțiuni este să ajutăm contribuabilii să se conformeze și, în măsura în care într-o zi, două, trei, punctual, identificăm erori, să-i coordonăm în vederea declararii acestor diferențe, considerând că este mult mai eficient să acționăm prin astfel de verificări să nu mai lăsăm să treacă 2-3-5 ani, să ne ducem atunci cu inspecții fiscale generale, sumele pe care urmează să le stabilim fiind mult mai mari, dacă ne gândim la accesorii.

De asemenea, ordonanța care a apărut și care prevede acel plan de restructurare și acel plan de condormare oferă posibilitatea acestor contribuabili să vină să declare și să achite obligațiile astfel stabilite până la data de 15 decembrie, fără a datora și fără a aplica accesorii la bugetul general consolidat.

Urmărește mai jos declarația șefei ANAF:

Reamintim că la 1 august 2019 ANAF a început o amplă serie de controale la firme din toată țara, cu accent pe București și județul Ilfov și pe anumite domenii.

Controalele vizează, în principal, domeniile:

  • alimentație publică,
  • construcții,
  • transport,
  • comerț,
  • dar si combaterea muncii la negru, împreună cu Inspecția Muncii, fără însa a se limita la acestea.

În același timp, ANAF pune la dispoziția contribuabililor adresa de email presa@anaf.ro, la care aceștia pot transmite propuneri si sugestii sau iși pot exprima opinia cu privire la acțiunea de verificare la care au fost parte, astfel încât conducerea instituției să aibă cunoștință de eventualele probleme cu care contribuabiliii s-au confruntat, pe parcursul verificărilor.

Parallax

Vizualizari
12967
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri