Claudiu Zamfir

Circulară: Condițiile de aplicare a scutirii de TVA pentru anumite operațiuni

Thumbnail

O circulară de la Ministerul Finanțelor aduce unele clarificări privind legislația și condițiile de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată, pentru anumite operațiuni.

Circulara cuprinde:

  • clarificări privind noțiunea de exportator din perspectiva TVA și modalitățile de justificare a scutirii de TVA pentru exportul de bunuri, în contextul modificărilor aduse legislației vamale;
  • clarificări privind justificarea transportului intracomunitar în vederea aplicării scutirii de TVA pentru livrarea intracomunitară de bunuri.

Apar și exemple ilustrative pentru aplicarea unitară a Instrucțiunilor de aplicare a scutirii de taxă pe valoarea adăugată pentru anumite operațiuni, aprobată prin Ordinul Ministrului Finanțelor nr. 2148/2020.

Sunt și unele trimiteri și către alte materiale ilustrative elaborate de Comisia Europeană, cum ar fi Notele explicative privind modificările TVA în UE în ceea ce privește regimul de stocuri la dispoziția clientului, operațiunile în lanț și scutirea pentru livrările intracomunitare de bunuri („soluțiile rapide din 2020”).

Circulara Finanțelor poate fi descărcată de AICI și vizualzată mai jos:

Circulara TVA by Claudiu on Scribd

Parallax

Vizualizari
721
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri