Claudiu Zamfir

Certificat de clasificare pentru persoanele fizice care închiriază locuințe turiștilor. Vor avea nevoie de acordul vecinilor

Thumbnail

Ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, vrea să dea un ordin privind emiterea de ceriticate de clasificare a structurilor de primire turistice pentru persoanele fizice care oferă spre închiriere locuințe turiștilor, în regim hotelier, documente condiționate și de acordul vecinilor.

Propunerea de ordin urmează să schimbe Normele metodologice privind eliberarea certificatelor de clasificare a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare şi alimentaţie publică, a licenţelor şi brevetelor de turism.

Astfel, și persoanele fizice vor fi incluse în categoria operatorilor economici ce „desfășoară activități de cazare, alimentație publică și alte servicii specifice în structuri de primire turistice”.

Aceste persoane fizice vor putea obține certificat de clasificare a structurii de primire a turiștilor, dar pentru acest document vor avea nevoie și de acordul vecinilor.

Conform proiectului de ordin de ministru, la eliberarea certificatului de clasificare operatorii economici persoane fizice proprietare de structuri de primire turistice cu funcțiuni de cazare de tipul apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale, depun la sediul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului documentația cu următorul conținut:

  • a) cerere standardizată, conform modelului prezentat în anexa nr. 31 la prezentele norme metodologice;
  • b) fișă standardizată privind încadrarea nominală a spațiilor de cazare pe categorii și tipuri, conform anexei nr. 4 la prezentele norme metodologice, după caz;
  • c) copia actului de identitate al persoanei fizice solicitante, proprietară a structurii de primire turistică;
  • d) acordul vecinilor din care să rezulte activitățile ce urmează a fi desfășurate în structura de primire turistică respectivă, pentru unitățile aflate în locuințe de tip condominiu;
  • e) documentul din care să rezulte dreptul de proprietate asupra structurii de primire turistică precum și adresa unității respective.

Aceste persoane fizice vor putea solicita clasificarea doar pentru un număr maxim de 7 camere încadrate la tipul de structură de primire turistică apartamente și/sau camere de închiriat în locuințe familiale proprietate personală, indiferent de numărul de locuinţe în care sunt situate acestea.

Acest ordin trebuie publicat în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Certificatul este prevăzut în Ordonanța 58/1998, privind organizarea și desfășurarea activității de turism în România.

Această lege prevede, printre altele:

„În scopul protecției turiștilor, oferirea, comercializarea, vânzarea serviciilor și a pachetelor de servicii turistice, precum și crearea de produse turistice pe teritoriul României pot fi realizate numai de către agenții economici din turism autorizați de Ministerul Turismului, posesori de licențe în turism sau de certificat de clasificare, după caz”.

De asemenea, agenții economici din turism au, printre obligații, „să funcționeze numai cu structuri de primire turistică clasificate”.

 

Nome Turism by claus_44 on Scribd

Parallax

Vizualizari
13004
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri