Claudiu Zamfir

ANAF: Sancțiuni de peste 1,6 milioane de euro, aplicate negustorilor din „Dragonul Roșu”, într-o săptămână

Thumbnail

Comercianți, de îmbrăcăminte și încălțăminte în principal, din complexul Dragonul Roșu de la marginea Bucureștiului, s-au ales cu sancțiuni și confiscări de bani și mărfuri în valoare totală de circa 7,85 milioane de lei (1,6 milioane euro), în prima săptămână a unei acțiuni de control a Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), a informat, luni, instituția.

În prima săptămână a operațiunii denumite „Integrum”, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală (DGAF) din ANAF au identificat atât abateri minore, pentru care au aplicat patru avertismente, dar și alte contravenții, pentru care comercianții nu au beneficiat păsurirea prevăzută de Legea prevenirii.

  • În total inspectorii ANAF au dat 107 amenzi în cuantum total de 1.504.500 lei.
  • În plus, au dispus confiscări de numerar, venituri şi mărfuri fără acte justificative în valoare totală de 6.344.272 lei.

Din totalul mărfurilor confiscate, 88% reprezintă articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

Până în prezent, inspectorii antifraudă fiscală au verificat 160 de firme și au sigilat 1.144 de depozite din complexul comercial Dragonul Roșu. Operațiunea ”Integrum”, aflată în desfășurare, a fost declanșată deoarece inspectorii DGAF au identificat lanțuri tranzacționale frauduloase de aprovizionare cu bunuri și mărfuri, fără documente justificative, care se depozitează în spațiile din „Dragonul Roșu”.

„Atenționăm clienții centrelor angro să se asigure că primesc toate actele prevăzute de lege (facturi, chitanțe, documente de însoțire etc) pentru toate mărfurile cumpărate, deoarece monitorizarea și controlul antifraudă vizează inclusiv traseul ulterior al bunurilor provenite din aceste centre comerciale, fiind verificate toate etapele ciclului de comercializare, până la vânzarea către consumatorul final” - spune ANAF.

Citește și:

ANAF a închis peste 1.000 de depozite din Dragonul Roșu

Parallax

Vizualizari
14905
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri