Claudiu Zamfir

ANAF: Atribuirea numărului EORI de către autoritatea vamală se realizează gratuit

Thumbnail

Firmele sau alte persoane interesate obțin gratuit, de la autoritatea vamală, numărul EORI, pentru a-l folosi în operaţiunile vamale derulate de acestea pe întreg teritoriul Uniunii Europene - a informat, luni, ANAF - Direcția Generală a Vămilor, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Pentru a obține numărul EORI, firmele trebuie să depună o cerere de înregistrare. Cererea se completează şi imprimă în/din aplicaţia naţională EORI.

Informarea integrală de la ANAF - DGV:

Ca urmare a unor sesizări primite prin care ni se aduce la cunoștință că în numele ANAF - Direcția Generală a Vămilor este solicitată achitarea unei taxe pentru atribuirea numărului EORI, precizăm următoarele:

  • Autoritatea vamală nu solicită niciun fel de tarif/taxă pentru atribuirea  numărului EORI.
  • Numărul EORI este un număr unic în Uniunea Europeană, pe care autorităţile vamale sau alte autorităţi desemnate de către statele membre îl atribuie operatorilor economici şi altor persoane interesate, în vederea utilizării acestuia  în toate operaţiunile vamale derulate de acestea, pe întreg teritoriul Uniunii Europene.
  • În România, autoritatea competentă cu înregistrarea şi atribuirea numerelor EORI este Direcţia Generală a Vămilor.
  • Numerele EORI se solicită de către persoanele interesate la direcţiile regionale vamale în a căror rază de competenţă teritorială îşi au sediul/domiciliul sau, în cazuri excepţionale, la birourile vamale de frontieră.
  •  În vederea atribuirii numărului EORI, persoana interesată are obligația de a depune o cerere de înregistrare. Cererea se completează şi imprimă în/din aplicaţia naţională EORI. Această aplicaţie este disponibilă pe site-ul autorităţii vamale române, la acest link: https://www.customs.ro/e-customs/eori/sistem-informatic
Parallax

Vizualizari
6580
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri