Redacția StartupCafe.ro

Legea amnistiei pe tichetele cadou, promulgată de Klaus Iohannis. Ce prevede

amnistie

Contribuabilii „loviți” de ANAF începând cu anul 2019, când Fiscul a desfășurat o campanie care a vizat tratamentul fiscal din punct de vedere al impozitului pe venit și contribuțiilor sociale pentru tichetele cadou achiziționate de companii, au primit amnistie.

Președintele Klaus Iohannis a semnat legea trimisă de Parlament iar acum urmează să fie publicată în Monitorul Oficial, arată HotNews.ro.

Inițial nu se știa cine trebuie să plătească contribuțiile: firma care a oferit tichetul cadou sau cea ai cărei angajați au primit tichetul.

Legea prevede că se anulează diferenţele de obligaţii fiscale principale, precum şi obligaţiile fiscale accesorii aferente acestora, stabilite de organul fiscal prin decizie de impunere emisă şi comunicată contribuabilului, ca urmare a reîncadrării din categoria veniturilor din alte surse în categoria veniturilor din salarii şi asimilate salariilor, a veniturilor din tichete cadou obţinute de către persoanele fizice de la alte persoane decât angajatorii, pentru perioadele fiscale de la intrarea în vigoare a Legii (nr. 193/2006) și respectiv a Legii nr. 165/2018, și până la 31 decembrie 2020 inclusiv, şi neachitate până la data intrării în vigoare a legii.

Anularea se aplică inclusiv în situaţia în care tichetele cadou au fost acordate de către plătitorul de venit către angajatorul persoanelor fizice pentru a le distribui angajaţilor acestora în numele plătitorului de venit.

Citește mai departe pe HotNews.ro...

Parallax

Vizualizari
1441
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.592
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.94

publishing: 3.1

expertise: 0.07

rating: 1.592

Articole publicate : 941
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri