Claudiu Zamfir

Amenzi de aproape 1 milion EUR pentru 8 firme de echipamente de protecție din domeniul sănătății și securității în muncă, acuzate că și-au împărțit clienții pe piața din România

echipament-protectie-dreamstime

Consiliul Concurenței a amendat cu 4.886.811 lei (987.622 euro), în total, opt firme active pe piața românească de produse şi echipamente de protecție din domeniul sănătății și securității în muncă, sub acuzația că și-au împărțit clienții, prin înțelegeri anticoncurențiale.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro, companiile sancționate de sunt:

  •     Renania Trade SRL: 2.511.958 lei (507.670 euro)
  •     Avanti SRL: 329.802 lei (66.653 euro)
  •     Tricomexim SRL: 118.683 lei (23.984 euro)
  •     T&T Invest SRL: 223.313 lei (45.131 euro)
  •     Mariad Serv SRL: 108.004 lei (21.826 euro)
  •     Litind SRL: 230.763 lei (46.636 euro)
  •     Dalgeco Confecții Textile SRL: 311.529 lei (62.959 euro)
  •     Lingemann Beschaffungssysteme SRL: 1.052.759 lei (212.763 euro)

Autoritatea de concurență sune că a constatat, în urma unei investigații, că cele opt firme „își coordonau comportamentul pe piață prin schimburi de informații sensibile din punct de vedere comercial cu scopul de a-și crește marjele de profit”.

„Astfel, companiile și-au împărțit clienții, realizând strategii comune de abordare a acestora, astfel încât să se asigure că nu se vor concura” - acuză Consiliul Concurenței.

Cum ar fi acționat firmele în cauză, potrivit Consiliului Concurenței:

  • „Practic, companiile și-au împărțit produsele comercializate și și-au coordonat prețurile în cadrul licitațiilor private organizate de unele firme (clienți) astfel încât să își aloce clienții conform strategiilor stabilite. În acest fel, clienții erau direcționați să se aprovizioneze de la compania căreia îi erau alocați, la prețul practicat de aceasta, limitându-le posibilitatea de a alege să achiziționeze produse de la alt furnizor, la un preț mai bun.
  • Printre produsele și echipamentele de protecție vizate de înțelegerile anticoncurențiale se regăsesc îmbrăcămintea, încălțămintea, mănușile, măştile, aparatele pentru purificarea aerului şi respiraţie autonomă și vizierele”.

Companiile Renania, Avanti, Dalgeco și T&T au beneficiat de reducerea amenzilor, pentru cî au colaborat cu autoritatea de concurență în cadrul programului de clemență, „având o contribuție semnificativă în investigarea faptei anticoncurentiale” - menționează Consiliul.

De asemenea, Renania, Avanti, Dalgeco, T&T, Tricomexim și Litind „au recunoscut fapta anticoncurențială ceea ce a condus la reducerea amenzilor aplicate acestora”, a mai precizat autoritatea de concurență.

Parallax

Vizualizari
323
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri