Claudiu Zamfir

Șofer UBER amendat cu 1000 lei în București, după intrarea în vigoare a noii ordonanțe

Thumbnail

Un șofer care practică transportul de persoane prin aplicația de ridesharing Uber spune că a fost amendat cu 1000 de lei, de către poliție, joi, în București, în ziua în care a intrat în vigoare ordonanța de urgență a guvernului privind transportul ilegal în regim de taxi, relatează Stirile ProTv.

„Am primit o comandă la Mall Vitan, unde mă aștepta un domn, pe care l-am luat să-l duc la Piața Unirii. Pe drum mi s-a părut ceva suspect la el pentru că tot dădea mesaje. Pe drum am fost oprit din mers de o mașină de poliție, am fost tras pe dreapta”, a povestit șoferul, pentru Știrile ProTV.

Citește toată toată știrea pe ProTV...

Ordonanţa de Urgenţă care modifică legea taximetriei (38/2003) intră în vigoare pe 16 mai. Ordonanţa nu va scoate din piaţă aplicaţiile Uber, Bolt şi Clever, dar şoferii care folosesc aceste aplicaţii vor putea fi amendaţi mult mai uşor şi riscă amenzi de până la 5.000 de lei.

Ordonanţa elimină sintagma "în mod repetat" din Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi. Concret, până acum, persoanele fizice sau juridice care efectuau în mod repetat transport public de persoane, contra cost, erau sancţionate cu amenzi de la 1.000 lei, la 5.000 lei. Însă, odată cu eliminarea acestei sitagme autorităţile nu vor fi nevoite să demonstreze că şoferii Uber, Bolt sau Clever transportă persoane în regim de taxi în mod repetat, este suficent să fie prinşi făcând asta o sigură dată pentru a fi amendaţi.

Eliminarea acestei sintagme a fost cerută insistent de transportatori, care au protestat de mai multe ori în ultima vreme pentru ca Guvernul să facă această modificare.

După adoptarea ordonanţei, Guvernul a dat asigurări că în scurt timp va fi reglementa şi activitatea de ridesharing. Bazându-se pe această promisiune reprezentanţii Uber şi Bolt au transmis la momentul respectiv:

"Ordonanța de azi nu schimbă cu nimic lucrurile pentru Uber în România - vom continua să operăm ca până acum. Mai mult, Guvernul și-a exprimat clar intenția de a reglementa sectorul de ridesharing printr-o ordonanță separată, în săptămânile următoare” - Uber

“Bolt continuă să își desfășoare activitatea în toate orașele din România în care operează. Șoferii parteneri pot în continuare să conducă pe platforma Bolt, iar pasagerii au posibilitatea să călătorească în oraș într-un mod convenabil și accesibil.

Parallax

Vizualizari
7154
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri