Claudiu Zamfir

Se amână termenul pentru certificatele de igienă la frizerii și saloane de înfrumusețare

Thumbnail

Se amână termenul până la care frizeriile și saloanele de înfrumusețare din toată țara trebuie să solicite certificarea conformității cu normele de igienă și sănătate publică.

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a semnat un Ordin de ministru prin care procedurile de conformare pentru saloanele de coafură și înfrumusețare se proorogă pentru 1 ianuarie 2021, a anunțat ministerul pe data de 6 februarie 2020.
 

Inițial prin Ordinul Ministerului Sanatatii nr. 15/2020 pentru modificarea şi completarea  Ordinului MS nr. 1030/2009 privind aprobarea procedurilor de reglementare sanitară pentru proiectele de amplasare, amenajare, construire şi pentru funcţionarea obiectivelor ce desfăşoară activităţi cu risc pentru starea de sănătate a populaţiei, termenul era de 14 februarie 2020.

Dar noul ordin, semnat de ministrul Costache pe 6 februarie 2020, amână termenul cu aproape 1 an.  Astfel, până pe 1 ianuarie 2021 frizeriile și saloanele de înfrumuseștare trebuie să solicite cerificarea de către direcțiile de sănătate publică, în vederea reautorizării.

Vezi AICI cum ajunseseră patronii de frizerii și saloane de înfrumusețare să fie puși pe drumuri pentru acte.

UPDATE

Noul ordin, de prorogare a termenului s-a publicat marți în Monitorul Oficial nr 103/2020.

Thumbnail

Parallax

Vizualizari
2343
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri