Denisa Crăciun

Activitatea PFA-urilor, recunoscută vechime în muncă. Legea, promulgată de președinte

Thumbnail

Va fi recunoscută ca vechime în muncă sau, după caz, în specialitate, perioada în care o persoană fizică autorizată (PFA) a desfășurat activități economice, potrivit unei legi promulgate de președintele Klaus Iohannis, joi, și care urmează să fie publicată în Monitorul oficial.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea pentru completarea OUG nr. 44/2008 privind desfăşurarea activităţilor economice de către persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale, conform Administrației Prezidențiale.

Legea prevede că trebuie îndeplinite următoarele condiții:

  1. activitatea economică pe care o desfăşoară a produs venituri nete în anul supus recunoaşterii vechimii a căror valoare este cel puţin egală cu nivelul a de 12 ori salariul minim brut pe ţară garantat în plată stabilit potrivit legii în anul respectiv;
  2. este înregistrată la registrul comerţului cu un singur cod CAEN de activitate sau cu codul CAEN principal de activitate pentru care se doreşte recunoaşterea vechimii.

De asemenea, vechimea în muncă şi, după caz, vechimea în specialitate este considerată perioada în care PFA a desfăşurat activitate economică şi a achitat contribuţiile, taxele şi impozitele legale, nefiind luată în considerare perioada în care PFA nu a avut activitate generatoare de venit sau a avut activitatea suspendată.

Parallax

Vizualizari
7645
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Roxana
Lupuleasa
Buna ziua. Imi puteti spune care sunt documentele care trebuie solicitate de la ANAF (sau din alta parte) care sa demonstreze vechimea in munca ca PFA, pentru un PFA deschis din 2010? Multumesc
poza de profil
Crina
Stirbu
Buna,
Din ce am citit inteleg ca CMI urile nu sunt asimilate ?
Multumesc

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri