Smile Media

Conferinta TEDxCluj 2016 - se fac ultimele pregatiri

Imagine principala
Conferinta TEDxCluj 2016 - se fac ultimele pregatiri
Comunitatea TEDxCluj a raspuns cu entuziasm propunerii editiei din acest an, astfel ca toate locurile pentru conferinta din 20 februarie, de la Cinema "Florin Piersic", au fost deja ocupate. Provocati de cei 25 de vorbitori, participantii vor afla mai multe despre mituri si demontarea acestora in cadrul conferintei "MYTHBUSTING - lasam povestile sa doarma, trezim adevarul".

"Suntem incantati ca am primit girul comunitatii TEDxCluj inca de la anuntarea temei din acest an si a primilor invitati. Pentru aceasta editie ne-am concentrat atentia asupra unor specialisti care isi cunosc foarte bine domeniul de activitate, care au iesit mai putin in public pana acum si care ne pot oferi informatii valoroase care sa ne imbunatateasca viata", a declarat Cristian Dascalu, curatorul TEDxCluj.

Conferinta va avea cinci categorii tematice si va fi moderata de Dragos Bucurenci, cu sprijinul lui Dragos Iliescu. Printre miturile care vor fi combatute in prima parte a zilei sunt:
 • "M-am documentat" - Ovidiu Covaciu
 • "GMO-urile sunt BAU BAU" - Nic Sarbu.

Din categoria miturilor despre munca ce vor fi demontate la TEDxCluj fac parte:
 • "Grupurile iau decizii mai rationale decat indivizii" - Petru Curseu;
 • "Some people just aren't motivated!" - Lindsay McGregor & Neel Doshi;
 • "Multitasking: chiar esti mai eficient daca faci mai multe lucruri deodata?" - Andrei C. Miu;
 • "If learning is difficult, that's a sign I'm not getting it" - Peter C. Brown.

Despre raportarea la tehnologie si mituri din acest domeniu vor vorbi, printre altii:
 • Philipp Kandal - "Only rich people can afford a chauffeur"
 • Sara Readon - "Dawn of the Superhumans?".

Despre sanatate, medicina si psihologie vor povesti:
 • Larisa Petrini - "Esti ceea ce mananci!",
 • Cristian Coman - "Rezistenta la antibiotice - corpul e cel care devine imun la medicamente",
 • Mugur Ciumageanu - "Oamenii slabi se duc la pshiholog. Cei puternici raman aninati in cuiul normalitatii",
 • Anca Dobrean - "ADHD e doar zvapaiala!".
Se va vorbi si despre romani, democratie, sex, familie, casnicie si parinti, iar cum se pot vedea altfel lucrurile vor povesti
 • Amfiana Gherman - "Casnicia trebuie sa dureze toata viata",
 • Delia Nita - "Democratia este o stavila in calea discriminarii",
 • Adriana Radu - "Intrebarile despre sex vin (si primesc raspunsuri) de la sine",
 • Domnica Petrovai - "Parintii buni se sacrifica",
 • Daniela Draghici - "Femeile trebuie sa fie la locul lor".

Mai multe informatii despre vorbitori se gasesc pe pagina TEDexCluj 2016.

Evenimentul este sustinut de NN Romania. "La TEDxCluj 2016, in primul rand ne vom lasa inspirati de povestile ce vor fi spuse de vorbitori si, prin instrumentele pe care noi, NN, le avem la dispozitie, vom duce inspiratia mai departe. Pentru o societate mai buna, pentru comunitati mai puternice, pentru business-uri mai responsabile si pentru tineri mai bine pregatiti pentru vremurile ce vin, NN crede in TEDx", a declarat Carmen Soare, directorul de marketing al NN Romania.

Orele de prezentari si discutii cu publicul vor fi "condimentate" cu momente artistice, iar in pauze participantii vor avea ocazia sa testeze tehnologii de ultima generatie, prezentate de tineri inventatori si antreprenori romani in cadrul Innovation & Tech Expo.

In premiera pentru TEDxCluj, in cadrul evenimentului va fi anuntat si primul castigator al competitiei TEDxCluj Award, pentru care au fost nominalizate 15 echipe din Transilvania.  Echipa castigatoare va primi 1.000 de euro din partea NN Romania.

Una peste alta, editia 2016 a TEDxCluj se anunta una deosebit de animata, cu informatii interesante, prezentari antrenante si multe idei care sa inspire participantii.

Organizatorul TEDxCluj este ClujHub. Sustinut de: NN Romania. Parteneri: Telenav si Sykes. Partener de comunicare: Vitrina Advertising. Catalizatori: StartUp Transilvania, Madd Electronics Group, Node, A&I Consulting, Outlead Marketing, Pony Car Sharing, La Margelatu, Engager, Deutsches Kulturzentrum Klausenburg, BLA Shine, Uber Proiect, Goethe-Zentrum Kooperationspartner, Viva Distribution. Parteneri media: Digi24, Sinteza, Hotnews, StartupCafe, Stiinta si Tehnica, Decat o Revista, Cariere, Transilvania Reporter, Today Software Magazine, InfoTrafic, Zile si Nopti, Napoca FM, ClujLife, Revista Bulevard, Orasul Cluj, 150sec.com, I Love Cluj, ZeList Monitor.

TEDxCluj este o initiativa locala si independenta care aduce experienta internationala TEDx in Transilvania. Primul eveniment TEDxCluj s-a desfasurat in 2010, iar de atunci peste 3.500 de persoane au participat la cele zece evenimente organizate de echipa TEDxCluj sub deviza TED: "Ideas worth spreading" - "Idei care merita raspandite". Ultima editie TEDxCluj, cu tema "Learn - Unlearn - Relearn" ("Invatare - Dezvatare - Re-invatare"), a insemnat 1.017 participanti, 12 ore de conferinta si 35 de invitati - vorbitori si artisti.
Parallax

Vizualizari
25
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri