Redactia

Brief: Startup sau afacere noua? 9 intrebari care te ajuta sa intelegi ce ti se potriveste mai bine. Si sa nu pierzi banii!

Imagine principala
Brief: Startup sau afacere noua? 9 intrebari care te ajuta sa intelegi ce ti se potriveste mai bine. Si sa nu pierzi banii!
Daca gandesti ceva de genul ”Nu doresc sa muncesc prea mult / nu vreau sa ma agit / am alte prioritati in viata” ar trebui sa eviti deschiderea unei afaceri, in general. Sansele sa pierzi bani sunt aproape duble fata de medie. Cu acest sfat, gratuit, isi incheie antreprenorul Ilias Papagiorgiadis lista intrebarilor care te-ar putea ajuta sa decizi daca vrei sa incepi un startup sau...doar o noua afacere.

Papagiorgiadis le numeste principii de baza. Sunt, de fapt, intrebari inchise la care raspunzi cu da sau nu dupa care, ca la o rascruce, alegi incotro ai putea sa o apuci.

De pilda, intrebarea cu numarul 3: ”Iti asumi riscuri in viata? Esti pregatit sa pierzi? Daca da, atunci poti incerca un startup.”

Ori, dimpotriva, intrebarea a 6-a: ”Esti prudent si conservator? Poti sa uiti despre optiunea de a avea un startup! Ai mai multe sanse sa ai succes cu o clasica noua afacere.”

Afacerea ta va fi cine esti tu si nu se va intinde dincolo de propriile tale limite (in caz ca le si cunosti) te avertizeaza Ilias Papagiorgiadis, care iti sugereaza sa tii cont de sfaturile expertilor exact atat cat sa lasi loc indoielii ca unele dintre ele s-ar putea, pur si simplu, sa nu ti se potriveasca: (...) ”ar fi ca si cum ai purta pantofi prea mari sau prea mici pentru piciorul tau doar pentru ca cineva ti-a spus ca-ti vin bine”.

Daca gasesti ragaz pentru o scurta introspectie (a la Socrates), poti citi ”Dialogurile lui Papagiorgiadis” pe blogul sau. Nu de alta dar, intre doua planuri de afaceri, poate te ajuta si un dram de filosofie..
Parallax

Vizualizari
61
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri