CZ

Un startup care inoveaza in jocul de sah, premiat la Budapesta

Imagine principala
Un startup care inoveaza in jocul de sah, premiat la Budapesta
Un startup unguresc sustine ca aduce o inovatie in milenarul joc de sah, iar pentru asta a obtinut un premiu la o competitie de business de la Budapesta, la care se calificasera in finala si doua startupuri romanesti, au anuntat, miercuri, organizatorii, intr-un comunicat remis StatupCafe.ro.
 
Premiul cel mare al competitiei Blastoff de la Budapesta, o investitie de 150.000 de euro de la investitori de tip business angels, a revenit insa unui startup croat din domeniul inteligentiei artificiale si al chimiei.

Micuta firma Chempass, din Croatia, a dezvoltat o tehnologie de inteligenta artificiala pentru sinteza virtuala, proiectarea compusilor noi si schimbul de cunostinte de chimie - isi motiveaza Blastoff alegerea castiatorului. Conform planurilor startupului, softul va fi disponibil din  aceasta vara.

De asemenea, starupul din Ungaria Kontra Chess (foto cu echipa premiata) a venit cu o noua abordare a sahului, dupa mai bine de 1.500 de ani de istore a acestui joc atat de popular in toata lumea. Folosind un sistem unic de pariere in-play, le aduce jucatorilor de sah o experienta mai edificatoare si mai dinamica - arata Blastoff.

Cu aceasta mica revolutie adusa in jocul de sah, startupul maghiar a luat  doua premii speciale: un program de dezvolare Launchpad, de o saptamana, furnizat de Google, si un serviciu de comunicare integrat, de sase luni, de la o companie de profil.Printre cele 10 startupuri finaliste la Budapesta s-au aflat si doua echipe romanesti:


  • Fishpointer, o platforma  prin care se pot pune la dispozitie locuri de pescuit sportiv.
  • CareToPets un startup prin care stapanii de animale de companie care pleaca in calatorii isi pot gasi on-line o persoana care sa stea cu animalele respective.

Potrivit Blastoff, peste 100 de startupuri si echipe cu idei de afaceri inovatoare s-au inscris pentru maratonul de pitch de la Budapesta, care s-a desfasurat sambata.

Desi competitia se adreseaza in principal startupurilor din Europa Centrala si de Est, au concurat si echipe din India sau Marea Britanie.
Parallax

Vizualizari
119
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri