RA

Romanii de la TypingDNA merg in faza a doua a acceleratorului de startup-uri hub:raum

Imagine principala
Romanii de la TypingDNA merg in faza a doua a acceleratorului de startup-uri hub:raum
Start-up-ul romanesc Typingdna, care a creat o solutie de securitate online bazata pe modul in care tasteaza utilizatorii, este unul dintre cele patru proiecte selectate de Deutsche Telekom pentru cea de-a doua faza a programului de accelerare hub:raum Cracovia - WARP. TypingDNA a fost selectat impreuna cu alte trei start-up-uri dintr-un grup de 11 astfel de companii din opt tari europene, care si-au dezvoltat proiectele timp de o saptamana in cadrul programului de accelerare hub:raum din Cracovia, Polonia.

Aceste start-up-uri din Romania, Polonia, Ucraina, Croatia, Muntenegru, Portugalia, Danemarca si Grecia au participat la sesiuni de discutii si mentorat, coordonate de experti de la Telekom si mentori internationali, concentrandu-se asupra celor mai bune abordari pentru vanzari, cooperarea cu mari corporatii, abilitati de prezentare si ofertare, finantare, modele de business sau marketing.

In ultima zi, echipele si-au prezentat ideile in fata investitorilor, managerilor Deutsche Telekom, respectiv a  mentorilor cu care au lucrat intreaga saptamana. Juriul a ales patru start-up-uri care-si vor dezvolta in continuare ideile, in urmatoarele doua saptamani. Unul dintre proiectele selectate este cel dezvoltat de romanii de la Typing DNA, o solutie de securitate online bazata pe modul in care tasteaza utilizatorii.  
    
"Se poate vedea inca o data ca mentorii au crescut mult valoarea start-up-urilor. Ei au ajutat echipele sa-si dezvolte ideile si le-au directionat pe calea cea buna. In cursul saptamanii de munca intensa cu mentorii din toata lumea, participantii la program si-au dezvolat puternic ideile, si-au sistematizat si concentrat activitatile si imbunatatit abilitatile de a conduce un business. Datorita lor, toate echipele care au luat parte la programul hub:raum WARP se pot considera castigatoare - toata lumea a facut progrese semnificative. Patru start-up-uri selectate isi vor dezvolta mai departe ideile, in cadrul stadiului Fast Track, cu sprijin financiar si mentorat din partea hub: raum Cracovia. Obiectivul suprem al acestei faze pentru echipe este dezvoltarea unei directii comune cu reprezentantii Deutsche Telekom - datorita acestora tinerele companii pot ajunge la parteneri globali si pot avea acces la milioane de clienti" - subliniaza Jakub Probola, liderul hub:raum Cracovia.

Editia din acest an a WARP hub:raum Cracovia a adunat peste 50 de mentori internationali, care au consiliat tinerele companii. Printe acesti experti s-au numarat Jonathan MacDonald - antreprenor si o autoritate in lumea start-up-urilor,  Paul Papadimitriou - expert in revolutia digitala continua si impactul acesteia in business, precum si reprezentanti ai operatorilor locali Deutsche Telekom.

Cele patru finaliste selectate pentru faza Fast Track a programului hub:raum WARP sunt:

Typingdna - solutie de securitate online bazata pe modul in care tasteaza utilizatorii (biometria tiparului de tastare)
Linguoo - asculti cele mai bune articole din web in timp ce mergi pe jos, alergi sau calatoresti. Articolele de care-ti place, cele mai noi piese si noi descoperiri numai pentru tine.
Vyoocam - Vyoocam este o camera atasabila usor de folosit pentru filmari si live streaming prin metoda ¬point-of-view¬. Poate fi atasata de orice tip de ochelari.
Winks - te conectezi cu cei pe care-i vezi! Poti vizualiza profilele de Facebook, Instagram si Snapchat ale celor din jurul tau.

Alte doua proiecte au mai fost invitate sa discute despre posibila cooperare cu Deutsche Telekom si participarea la ale programe hub:raum: BeeAndMe din Muntenegru si Dreamz VR din Polonia.

In 2015, DeviceHub.net, un start-up romanesc care ofera servicii in cloud pentru comunicarea Internet of Things communication, a primit o finantare de 80.000 de euro de la hub:raum Cracovia pentru a-si dezvolta proiectul, sprijin de la mentorii programului, precum si acces la o piata de 150 de milioane de clienti ai Deutsche Telekom din toata Europa. DeviceHub.net a castigat cea de-a treia editie a acceleratorului turbo WARP in decembrie 2014. DeviceHub.net a fost al doilea start-up romanesc care a primit finantare din partea Deutsche Telekom, dupa OmniPaste, in 2014.
Parallax

Vizualizari
70
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri