Claudiu Zamfir

LISTE Micile afaceri pe care le fac romanii selectati pentru fonduri europene PNDR

Imagine principala
LISTE Micile afaceri pe care le fac romanii selectati pentru fonduri europene PNDR
​Un numar de 47 de antreprenori romani au fost selectati pentru a putea primi fonduri europene care totalizeaza 4,9 milioane de euro, pentru dezvoltarea unor afaceri non-agricole in mediul rural, din doua linii de finantare ale Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).

Vorbim despre submasurile 6.2 si 6.4 ale PNDR 2014-2020, prin care se ofera bani europeni pentru afaceri non-agricole la sate. Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a publicat miercuri rapoartele de selectie finale in care sunt cuprinsi antreprenorii acceptati in urma sesiunilor de inscriere din iulie-octombrie 2015.

Mai departe, cei 47 de solicitanti vor trece printr-o faza de pre-contractare, in care trebuie sa faca dovada resurselor proprii necesare derularii proiectelor si vor lua o serie de avize, dupa care se va trece la semnarea contractelor.

Apoi, antreprenorii vor face investitiile etapizat. In noul PNDR, in aceste linii de finantare se acorda 70% la semnarea deciziei de finantare, iar restul de 30% dupa indeplinirea planului de afaceri, dar nu mai tarziu de 5 ani (Startupcafe a publicat AICI un tutorial complet cu aceste amanunte)

Domeniile in care romanii fac afaceri sunt dintre cele mai variate, de la aeliere de mobilier si fabricarea stupilor pana la consultanta in afaceri.

Exemple aleatorii de proiecte pe sM 6.2

  • Infiintarea unui start-up creativ - SC DAVIDAM ORGANIZARE EVENIMENTE SRL, comuna Tileag, jud. Bihor. Finantare publica (bani europeni si de la stat): 50.000 euro.
  • Mobilier si mestesug - MIR DESIGN SRL, satul Samboieni, jud. Cluj, Finantare publica: 70.000 euro.
  • Fabricarea si comercializarea de stupi artizanali - STANILA I. DAN PFA, comuna Tomesti, sat balosesti, jud. Timis. Finantare: 70.000 euro.
  • Construire agropensiune din lemn la Moisei, jud. Maramures - HOJDA M CALINA PFA. Finantare 70.000 euro.
  • Servicii fotografice in comuna Socodor, jud. Arad - SAVISCHI CIPRIAN BENIAMIN INTREPRINDERE INDIVIDUALA. Finantare: 50.000 euro.
  • Fabrica de bricheti - MARMUREANU GIONI INTREPRINDERE INDIVIDUALA, comuna matca, jud. Galati. Finanare: 70.000 euro.
  • Consultata in management si dezvoltarea afacerii - NICOLESCU LAURIAN-ION INTREPRINDERE INDIVIDUALA, comuna Balta, jud. Mehedinti. Finantare: 50.000 euro.

Exemple aleatorii de afaceri finantate prin sM 6.4:

  • Achizitionarea de echipament de ultima geeratie pentru prelucrarea sticlei - SC GRAND DESIGN SRL, sat Valu lui Traian, jud. Contanta. Finantare publica (bani europeni si e la stat): 200.000 euro. Cofinantare proprie: 22.222 euro.
  • Fabrica de brichete din materie prima vegetala - S.C. OLTENIA SOLAR S.R.L., sat Almaj, jud. Dolj. Finantare pblica: 199.000 de euro. Contributie proprie: 22.000 euro.
  • Pensiune Agroturistica - BODNAR MARIAN INTREPRINDERE INDIVIDUALA, sat Leordina, jud. Maramures. Finantare publica: 190.000 euro. Contributie proprie: 21.000 euro.
Cele doua linii de finantare PNDR pentru afaceri non-agricole urmeaza sa fie redeschise si anul acesta. Startupcafe a scris AICI despre forma consultativa a Ghidurilor solicitantului pentru sM 6.2 si sM 6.4 PNDR in 2016.

Resurse utile:


Descarca de AICI lista completa a solicitantilor selectati in sM 6.2

Descarca de AICI lista completa a solicitantilor selectati in sM 6.4
Parallax

Vizualizari
2853
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri