Vlad Barza

Orasele in care femeile infiinteaza cele mai multe startup-uri. Ce le face atat de atragatoare

Imagine principala
Orasele in care femeile infiinteaza cele mai multe startup-uri. Ce le face atat de atragatoare
​Chicago si Boston sunt orasele in care femeile se regasesc in cea mai mare proportie printre fondatorii startup-urilor, iar in afara Americii, Paris si Tel Aviv stau cel mai bine, in timp ce Seattle si Berlin stau cel mai rau dintre marile orase "intreprinzatoare", scrie Fortune. Printre motivele care fac ca femeile sa fie bine reprezentate se numara traditia de business, universitatile de prestigiu sau puternica prezenta a industriilor de lifestyle. Diverse studii arata ca prezenta femeilor in conducerea unor startup-uri ajuta business-urile sa mearga mai bine, dintr-o serie de motive.

Studiul Global Startup Ecosystem Ranking al Compass.co arata nu doar care sunt cele mai bune locuri pentru dezvoltarea unor startup-uri, ci si unde femeile au cea mai importanta prezenta in randul fondatorilor unor startup-uri. In Chicago, 30% dintre startup-uri au avut o femeie printre fondatori, in timp ce orase precum Boston (29%) si San Francisco (24%) stau aproape la fel de bine.

Chicago sta cel mai bine, iar in acest oras nu este deloc ceva iesit din comun ca femeile sa fondeze companii care sa aiba succes si apoi sa fie preluate pe "bani frumosi" de companii de referinta.

Boston sta bine datorita universitatilor de prestigiu din zona (Harvard si MIT) unde ponderea femeilor este importanta si calitatea invatamantului este excelenta, astfel ca femeile se descurca excelent si in functii de conducere. In Los Angeles o serie de femei-investitor au creat precedente favorabile, in timp ce in Paris, femeile au pondere importanta in echipele de conducere fiindca industria de moda si lifestyle este bine dezvoltata.

Studiul include cele mai bune 20 de orase pentru startup-uri, insa pentru femei, cel mai greu este in cateva tari arabe unde accesul le este interzis in esaloanele superioare ale unor business-uri.

Despre rolul femeilor in evolutia startup-urilor s-a scris mult si parerile sunt impartite, dar opinia generala "a cazut de acord" asupra catorva lucruri. Femeile au mai multa rabdare sa asculte diverse pareri si sunt foarte buni comunicatori. In plus, pot media eventuale dispute la companii cu manageri barbati care se afla in conflict, rol extrem de necesar in detensionarea unor situatii complexe.

Femeile sunt foarte atente la detalii, iar acest lucru poate conta enorm in luarea unei decizii reusite de business. Nu in ultimul rand, la o multime de startup-uri care au clientela majoritar feminina, femeile lipsesc din echipa de conducere, ceea ce poate duce la decizii neinspirate fiindca barbatii pot anticipa imprecis comportamantul clientelor.
Parallax

Vizualizari
29
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri