Claudiu Zamfir

Tutoriale video si text: S-a deschis oficial noul sistem electronic prin care romanii cer fonduri UE. 34 de miliarde de euro in 2014-2020

Imagine principala
Tutoriale video si text: S-a deschis oficial noul sistem electronic prin care romanii cer fonduri UE. 34 de miliarde de euro in 2014-2020
​Ministerul Fondurilor Europene a deschis, luni, oficial, noul sistem electronic MySMIS 2014, prin care potentialii beneficiri de fonduri europene din Romania vor putea cere banii europeni din perioada de prograare 2014-2020.

Dupa o perioada de testare in intervalul 8-18 martie, sistemul MySMIS 2014 s-a deschis, luni, de la ora 20.15,  la adresa de internet:

https://2014.mysmis.ro/frontOffice/faces/pages/autentificare/login.xhtml

Momentan, in aplicatia online sunt disponibile modulele "Definire Apel" - prin care autoritatile de management vor lansa primele apeluri de proiecte - și "Depunerea cererii de finanțare" - prin care solicitantii vor cere banii europeni.

Pana la lansarea primelor apeluri de proiecte, potentialii beneficiari pot sa se autentifice in sistem, creandu-si cont cu parola.

Potrivit secretarului de stat din Ministerul Fondurilor Europene Laurentiu Stelea, programele operationale care pot fi accesate prin sistemul MySMIS 204 NU vor putea fi accesate si in format fizic (pe hartie).

Pentru inlesnirea accesarii sistemului MySMIS 2014, Miniterul Fondurilor Europene si Startupcafe au realizat tutoriale video:

Episodul I: Solicitarea de finantare si asocierea in proiect








Detalii suplimetare AICI

Episodul II: Transmiterea cererii de finantare







Detalii splimentare AICI


De asemenea, MFE a publicat manuale in format text pentru accesarea MySMIS 2014:








Prin acest sistem informatic, antreprenorii, organizatiile non-guvernamentale, universitatile, autoritatile locale si centrale vor putea cere fonduri europene alocate Romaniei, in valoare totala de 34 de miliarde de euro de la bugetul UE, in 7 programe operationale gestionate de 3 ministere:

Ministerul Fondurilor Europene:

  • Programul Operational Competitivitate
  • PO Capital Uman
  • PO Infrastructura Mare
  • PO Asitenta Tehnica

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice:

  • PO Regional
  • PO Dezvoltarea Capacitatii Administrative

Ministerul Agriculturii:

  • Programul Operational Pescuit

Separat, Programul National de Dezvoltare Rurala poate fi accesat onlie pe pagina Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR).
Parallax

Vizualizari
8675
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri