Vlad Barza

Apple investeste un miliard de dolari in aplicatia chineza Didi Chuxing

Imagine principala
Apple investeste un miliard de dolari in aplicatia chineza Didi Chuxing
​Apple a anuntat una dintre cele mai mari investitii in China, interesul companiei fiind legat de aplicatia de ride-sharing Didi Chuxing, cel mai mare concurent chinez al Uber. Didi este evaluata la aproape 20 miliarde dolari si prin intermediul ei se fac 11 milioane de calatorii pe zi, iar numarul total de utilizatori este de 300 milioane. Apple nu a spus in ce va consta colaborarea, dar e de asteptat sa fie vorba si de proiectul Apple de a lansa propria masina.

Didi Chuxing este in top cinci cele mai valoroase startup-uri din lume si evolutia extrem de rapida a uimit multa lume. In vara anului trecut compania era evaluata la 15 miliarde dolari, iar la cea mai recenta runda, la 20 miliarde dolari.  

Apple in general cumpara startup-uri, nu investeste pentru a intra in actionariat, astfel ca anuntul de acum este special.

Didi Chuxing, fosta Didi Kuaidi, a devenit una dintre cele mai mari companii chineze de tehnologie, permitand rezervarea de taxiuri sau chemarea unor masini conduse de soferi independenti.

Alibaba si Tencent, giganti chinezi ai internetului, sunt principalii actionari ai Didi, companie care, desi a fost evaluata la 20 miliarde dolari, a avut pierderi mari anul trecut.

Didi anuntase insa in februarie ca ca a atins punctul de break-even in peste 200 dintre cele 400 de orase in care este prezenta.

Tim Cook, seful Apple, spune ca este impresionat de modul in care Didi a evoluat si considera ca exista mai multe motive strategice pentru care o colaborare cu Apple este viabila. Pe viitor sunt mari sanse ca aceasta colaborare sa se adanceasca.

Surse: AFP, Financial Times
Parallax

Vizualizari
15
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
E in cadrul proiectului pt masina autonoma Au constatat ca e mai ieftin sa ai un sofer chinez (sunt destui) pe care sa il cazezi permanent la bordul masinii.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri