Raluca Abrihan

Fond de investitii de 765 milioane dolari, pentru firme mici din IT. Printre advisori se numara un antreprenor cu afaceri in Romania

Imagine principala
Fond de investitii de 765 milioane dolari, pentru firme mici din IT. Printre advisori se numara un antreprenor cu afaceri in Romania
​Compania Atomico a lansat un nou fond de investitii cu capital de risc (VC) cu fonduri de 765 de milioane de dolari dedicat startup-urilor din tehnologie, din Europa, care au potential de a se extinde la nivel global. Din echipa de investiori fac parte reprezentanti ai Facebook, Google, Skype, Spotify sau Uber, iar printre advisori se afla un om de afaceri cu importante investitii in Romania.

Atomico a fost infiintata de unul dintre fondatorii  Skype, Niklas Zennström, are sediul central la Londra, dar mai are sedii la: Stockholm, Beijing, Sao Paulo si Tokyo. Iar fondul de investitii in valoare de 765 de milioane de dolari, lansat saptamana trecuta, va oferi prime runde de finantare (serie A) startup-urilor europene din IT, care vor sa se extinda la nivel global.

Recent, Atomico a mai adaugat in cadrul echipei de advisori a fondului de investitii cativa importanti antreprenori printre care se numara: Brent Hoberman, cofondator al Lastminute.com, Mikko Kodisoj, cofondator Supercell si omul de afaceri Alexis Bonte, cofondator al companiei romanesti, dezvoltatoare de jocuri, eRepublik.

Alexis Bonte, om de afaceri de origine portugheza, a mai investit de-a lungul timpului mai multe milioane de euro in companii romanesti, precum: Trilulilu, Zonga, sau Tjobs.

Un raport privint ecosistemul startup-urilor tech din Europa, pentru anul trecut, al Atomico, arata ca Marea Britanie este destinatia preferata a antreprenorilor cu startup-uri IT. In Europa sunt 4,7 milioane de programatori IT, ale caror firme au facut tranzactii de peste 100 de miliarde de dolari, iar 30 dintre acestea au fost listate la bursa, noteaza eu-startups.com.
Parallax

Vizualizari
87
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri