CZ

Credite garantate de stat pentru noile afaceri si firmele mici si mijlocii: capital de lucru si investitii

Imagine principala
Credite garantate de stat pentru noile afaceri si firmele mici si mijlocii: capital de lucru si investitii
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM SA) si CEC Bank anunta, joi, ca extind accesul la creditare pentru IMM-urile si start-upurile din portofoliul CEC Bank, atat pentru capital de lucru, cat si pentru investitii. Masura este posibila in urma semnarii unui act aditional la Conventia Cadru Plafon de garantare, au mentionat cele doua institutii financiare, intr-un comunicat remis Startupcafe.ro .

Conform sursei citate, incepand din 17 octombrie 2016, start-up-urile si IMM-urile care respecta criteriile de eligibilitate vor beneficia de garantii din partea FNGCIMM de pana la 80% si vor putea urma o procedura simpla si rapida pentru obtinerea de la CEC Bank a finantarii potrivite planurilor de dezvoltare a afacerilor.

Documentul semnat reflecta noua politica a FNGCIMM de acordare a garantiilor de tip plafon, bazata pe indicatori de previzionare a riscului de credit.

Acesta permite bancii-partener o mai buna administrare a riscului, generand in egala masura premizele dezvoltarii durabile a mediului de afaceri reprezentat de IMM-uri si start-up-uri.

Potrivit comunicatului, prin semnarea acestui parteneriat s-au creat premisele unei mai bune colaborari intre finantator si garant, in beneficiul intreprinzatorilor. FNGCIMM si CEC Bank spun ca astfel "isi consolideaza rolul de sustinatori ai dezvoltarii economice a Romaniei, contribuind activ la crearea si mentinerea locurilor de munca".

FNGCIMM mai afirma ca "isi propune consolidarea rolului pe piata financiar-bancara, ca partener de incredere intre mediul de afaceri si cel financiar". Institutia de stat mai spune ca "proiectele implementate au ca obiectiv sustinerea IMM-urilor din Romania si vor dovedi pragmatismul, receptivitatea si adaptabilitatea FNGCIMM la tendintele actuale ale mediului de afaceri".

De asemenea, CEC Bank subliniaza ca "urmareste cu precadere" finantarea IMM-urilor, agriculturii si administratiilor publice locale, fiind un element activ in sprijinirea clientilor pentru accesarea Fondurilor Europene si a Programelor Guvernamentale.

"Banca noastra este un partener de traditie al Programelor START si SRL-D si gratie colaborarii cu FNGCIMM si Ministerul Economiei, Comertului si Relatiilor cu Mediul de Afaceri, am venit in sprijinul indeplinirii planurilor de afaceri a peste 1.200 de tineri", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedinte-  director general CEC Bank, citat in comunicat.

CEC Bank mai spune ca oferta sa de finantare destinata clientilor persoane juridice include:

  • credite pentru investitii,
  • linii de credit,
  • credite pentru stocuri,
  • credite pentru finantarea activitatii curente (inclusiv factoring),
  • plafoane pentru deschiderea si derularea acreditivelor,
  • credite pentru activitatea de leasing,
  • scrisori de garantie bancara etc.

In plus, in cadrul campaniei promotionale curente dedicate creditelor de investitii in lei, clientii persoane juridice pot lua credite cu dobanzi incepand cu 2,95%/an, pot avea o perioada de creditare extinsa pana la 15 ani pentru unele produse din campanie, precum si includerea in soldul creditelor a comisioanelor de refinantare, in cazul refinantarii creditelor de investitii aflate in derulare la alte banci.

Potrvit CEC Bank, campania vizeaza Creditul pentru investitii, Linia de credite pentru investitii standard, Creditele dedicate finantarii proiectelor de investitii prin Fonduri Europene, precum si Creditele de investitii din surse externe.

Mai multe detalii despre produsele CEC Bank se pot obtine in orice unitate a bancii, apeland gratuit numarul de telefon 0.800.800.848 sau accesand site-ul www.cec.ro.
Parallax

Vizualizari
510
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri