Raluca Abrihan

Fond de investitii de 500 de milioane de dolari pentru startup-urile europene, lansat de Accel

Imagine principala
Fond de investitii de 500 de milioane de dolari pentru startup-urile europene, lansat de Accel
​Accel, fond de investitii care tinteste startup-urile aflate la inceput de drum si care a investit de-a lungul timpuli in companii precum Facebook, Spotify sau Dropbox, a lansat un nou fond de investitii cu 500 de milioane de dolari (438 de milioane de euro), disponibili pentru startup-urile din zona tehnologiei, din Europa si Israel.

Proiectele care au cele mai mari sanse de a obtine investitii din partea noului fond sunt cele din domenii precum SaaS (software-as-a-service) si FinTech (software dedicate serviciilor financiare), marketplace si infrastructura de noua generatie, potrivit Tech.eu.

Pana acum Accel a investit in startup-uri din 19 tari, iar fiecare investitie pe care o face fondul se ridica in media la circa 15 milioane de dolari/startup, ceea ce inseamna ca de aceasta data ar putea alege peste 30 de startup-uri pentru a investi cei 500 de milioanede dolari.

Reprezentantii fondul de investitii, cu sediul central la Londra, sustin ca nu se axeaza pe o anumita regiune a Europeni si ca orice startup european sau israelian, cu potential de cresterese, din domeniile mai sus mentionate are sansa de a obtine o runda de finantare de tip seed sau later-seed din partea Accel.

Printre fondurile de investitii lansate, recent, la nivel european, se numara: Index Ventures (cu un buget de 550 de milioane de dolari), Lakestar, care anul trecut anunta ca are disponibil un buget de investitii de 400 de milioanede dolari, Northzone (311 milioane de dolari) sau Holtzbrinck Ventures (331 milioane de dolari).

Surse: Tech.eu si Siliconrepublic.com
Parallax

Vizualizari
49
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri