Raluca Abrihan

Un program initiat de Comisia Europeana duce startup-uri europene in Silicon Valley. Se pot inscrie si firmele din Romania

Imagine principala
Un program initiat de Comisia Europeana duce startup-uri europene in Silicon Valley. Se pot inscrie si firmele din Romania
Startup-urile europene se pot inscrie in cadrul unui program prin care vor fi selectate 15 firme care sa participe timp de o saptama la intalniri si discutii cu investitori si mari companii din Silicon Valley. Proiectul este realizat de Comisia Europeana si Startup Europe in partenerat cu Mind the Bridge, iar inscrierile sunt deschise timp de o luna si jumatate. Iata ce conditii trebuie sa indeplineasca startup-urile.

Proiectul numit SEC2SV se afla la a doua editie si isi propune sa duca 15 startup-uri mature si cu potential de crestere la nivel global (sau “urmatorii unicorni ai Europei” - dupa cum i-au numit initiatorii proiecutlui) in Silicon Valley pentru discutii cu investitorii de acolo. De asemenea vor participa la intalniri cu importante institutii, companii, si “unicorni” din SUA, precum: Apple, Airbnb, Andreessen, sau Silicon Valley Bank.

Inscrierile au fost deschise la f6s scaleup form, perioada de inscriere este de o luna si jumatate, dupa care o comisie formata din investitotri din Statele Unite si Europa vor selecta cele 15 firme care vor participa la evenimentul ce va avea loc in luna septembrie a acestui an.

Principalele criterii de eligibilitate:


  • firma sa fie in registrata in oricare dintre statele membre ale UE
  • sa aiba o creste anuala a numarului de angajati sau a cifrei de afaceri de peste 20% in ultimii trei ani (si sa fi avut mai mult de 10 angajati la in primul an)
  • sa isi doreasca sa se extinda si in piata din Statele Unite, sau sa aiba deja o prezenta acolo
  • sa fie o companie inovatoare
La editia de anul trecut a SEC2SV au participat 14 firme europene din 9 tari. Afacerile lor, cumulate, au fost de peste 60 de milioane de dolari, iar acestea au impreuna circa 1.000 de angajati. Printre participantii de anul trecut se numara: Shopgate si Entrade (din Germania), Relaeyes si Versarien (din Marea Britanie), Job (din Spania), Mosaicoon (Italia), TVTY (Franta).

Surse: eu-startups.com, mindthebridge.com


Parallax

Vizualizari
19
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri