Raluca Abrihan

INCESe Accelerator ofera 150.000 de euro pentru startup-uri in domeniul energiei. Descarca ghidul aplicantului

Imagine principala
INCESe Accelerator ofera 150.000 de euro pentru startup-uri in domeniul energiei. Descarca ghidul aplicantului
​INCESe Accelerator, un accelerator lansat la initiativa Comisiei Europeane pentru a sprijini startup-urile din zona CleanTech (servicii si produse tehnologice menite sa reduca costurile si consumul de energie), a deschis inscrierile si pentru Romania. Perioada de accelerare este de 6 luni, iar startup-urile selectate vor primi o finantare non-equity de 150.000 de euro.

Data limita de inscriere a proiectelor este 15 septembrie. Intregul program este finantat din bani de la Comisia Europeana, fondurile totale ridicandu-se la 6,2 milioane de euro, fonduri prin care vor fi finantate 42 de startup-uri din tarile Uniunii Europene si Israel.

Partenerii programului sunt: companiile energetice Enel si Endesa, ACCELERACE - unul dintre cele mai mari acceleratoare de afaceri din Europa si platforma de finantare FundingBox.

Nu exita un numar limita limita de startup-uri care pot fi selectate din fiecare tara inclusa in program. O prima etapa de selectie a avut loc deja, 14 startup-uri aflandu-se, in prezent, in perioada de accelerare.

"Acest accelerator s-a lansat la initiativa Comisiei Europene, care a propus colaborarea cu un consortiu de companii pentru ca scopul final nu este doar finantarea startup-urilor,ci  si punerea lor in contact cu anumite corporatii care pot deveni ulterior parteneri sau clienti pentru startup-urile selectate", explica Luca Seletto, coordonator external startup initiatives al Enel.

Cei care doresc sa isi inscrie proiectele trebuie sa stie:

  • proiectele trebuie sa vizeze zone precum: energia regenerabila, eficenta energetica, stocarea energiei, digitalizarea sectorului energetic, e-mobility sau proiecte din domenii ca securitatea cibernetica, servicii cloud, aplicatii web 2.0, protocol de comunicatii -  si in cazul ultimerlor exemple conditia ramane ca proiectele sa aiba legatura cu industria energetica
  • se pot inscrie startup-uri formate din cel putin doi membri, dintre care unul trebuie sa fie numit coordonator de proiect, sau IMM-uri, care sa nu functioneze de mai mult de trei ani, sa nu inregistreze venituri anuale peste 2 milioane de euro, iar fondatorii sa detina peste 51% din companie
  • proiectele depuse trebuie sa contina informatii despre aplcanti, despre scopul proiectului (echipa, model de afacere, tipul de tehnologie, detalii financiare) si este foarte imporant sa mentionati cui se adreseaza produsul sau serviciul pe care urmeaza sa il lansati, sa faceti o descrie a pietei pe care o targetati, mai adauga organizatorii acceleratorului
  • proiectele trebuie depuse in limba engleza
Aplicatiile se fac online prin platforma FundingBox Platform.

Startup-urile selectate vor fi anuntate in luna decembrie, castigatorii vor incepe perioada de accelerare in februarie 2016. Cei 150.000 de euro vor fi primiti de startup-urile selectate prin 3 runde de finantare, pe parcursul celor 6 luni.






documente






Descarca aici ghidul aplicantilor pentru INCENSe Accelerator
Parallax

Vizualizari
28
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri