Marius Vasilescu

#Newspresso: Un nou brand de casti audio, ce inseamna economia datelor, uber pentru scutere

Imagine principala
#Newspresso: Un nou brand de casti audio, ce inseamna economia datelor, uber pentru scutere
Saptamana aceasta vorbim despre un nou brand de casti, dar si despre un smartwatch care a strans peste 5 milioane de dolari finantare pe Indiegogo. In acelasi timp, avem stiri si despre profitul Tesla, planurile Facebook de a produce continut video sau suprematia marilor companii care gestioneaza datele utilizatorilor.

Un producator nou de casti a vandut peste 100.000 de bucati in doar un an. In 2013, proprietarul brandului a inceput sa lucreze la Bragi in propriul subsol. Acum compania are 180 de angajati in toata lumea: Munchen, New York si chiar Hong Kong.

Datele devin cea mai pretioasa resursa a planetei.Articolul compara situatia in care se afla acum cele mai mari companii domeniul digital, cu lupta pentru suprematia pe piata petrolului in urma cu 100 de ani. Apple, Alphabet, Amazon, Microsoft si Facebook au cumulat profituri nete de peste 25 de miliarde in prima parte din 2017.

Un ghid pentru inginerii care vor sa lucreze intr-un startup de succes.Cand vorbim despre un business in faza incipienta, este de greu de ales startup-ul castigator. Articolul listeaza cateva indicii care dau de inteles ca un business sau un produs va avea success.

Apple a avut un profit mai mare, desi a vandut mai putine produse.Compania din Cupertino a anuntat recent datele financiare pentru prima parte a anului 2017. Un posibil raspuns pentru cresterea profitului in ciuda mai putinor unitati vandute ar fi pretul mai mare pe care utilizatorii il platesc pentru iPhone 7 Plus.

Yik Yak, o aplicatie evaluata la 400 de milioane de dolari, se va inchide.Compania promitea o aplicatie prin care studentii puteau trimite mesaje anonime. La trei ani dupa lansare, Yik Yak se inchide, iar inginerii care lucrau la proiect au fost cedati catre o alta companie, in schimbul a un million de dolari.

Go-Jek, rivalul indonezian al lui Uber, a fost finantat cu 1.2 miliarde de dolari.Spre deosebire de Uber, Go-Jek ofera transport pe scutere. Compania a atras 1.2 miliarde de dolari, intr-o noua runda de finantare condusa de Tencent, gigantul din China.

Silicon Valley nu mai este cea mai mare sursa de talente pentru startup-uri.Startup Genome este o companie care a intocmit un raport detaliat despre 10.000 de startup-uri. In timp ce Silicon Valley ramane in continuare pe locul intai la multe categorii, a ramas un pic in urma cand vine vorba de angajati.

Facebook planuieste sa lanseze mai multe show-uri in stilul celor de la TV.Pentru a pregati aceste lansari, Facebook l-a contractat pe cofondatorul CollegeHumor, dar si pe un fost executiv de la MTV. Show-urile vor fi lansat in iunie si vor targeta adolescentii.

Profitul Tesla YoY pentru prima parte din 2017 s-a dublat.Cifrele bune sunt sustinute de planurile pentru Model 3, care sunt in grafic. Noul model se va adresa unei piete mai mari, iar acesta este unul dintre motivele pentru care compania o duce din ce in ce mai bine.

MyKronoz a strans peste 5 milioane de dolari pe IndieGogo.Compania promite primul smartwatch hibrid. Chiar daca ceasul va ramane fara baterie pentru a alimenta display-ul, indicatoarele actionate mecanic vor continua sa pastreze ora.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
17
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri