Claudiu Zamfir

O tanara din Bulgaria a castigat un premiu european de 20.000 euro pentru femeile-antreprenor

Imagine principala
O tanara din Bulgaria a castigat un premiu european de 20.000 euro pentru femeile-antreprenor
O tanara din Bulgaria a castigat premierul Rising Innovators Award, in valoare de 20.000 de euro, instituit de Comisia Europeana pentru femeile-antreprenor cu varste sub 30 de ani, care au rezultate remarcabile in afacerile inovatoare.

Kristina Tsvetanova este co-fondatoare si directoare a companiei austriece BLITAB Technology, care produce tablete pentru nevazatori. Tableta BLITAB, despre care firma producatoare spune ca este "iPad-ul nevazatorilor", foloseste de fapt o combinatie intre sistemul de operare Android si o suprafata pentru scriere si citire in sistemul Braille utilizat de persoanele cu deficiente mari de vedere.Premiul acordat antreprenoarei din Bulgaria a fost introdus anul acesta pentru tinerele sub 30 de ani, in marja Premiului UE pentru Femeile Inovatoare.

In 2017, Premiul UE pentru Femeile Inovatoare - sectiunea principala - a fost decernat astfel:

  • Premiul I, in valoare de 100.000 euro - Michela Magas (de natioalitate croato-britanica), fondatoare a  companiei Stromatolite. Acesta este un laborator britanic de desing si inovatie, care are un studio si in Suedia si care constuieste o noua generatie de unelte tehnologice si de incubare pentru inovare.
  • Premiul II, in valoare de 50.000 euro - Petra Wadstrom (de nationalitate suedeza), fondatoare a companiei Solvatten, care produce purificatoare si fierbatoare de apa care folosesc energia solara.
  • Premiul III, in vloare de 30.000 euro - Claudia Gartner (de nationalitate germana), fondatoare a Microfluidic ChipShop, un sistem de diagnostic.
Parallax

Vizualizari
244
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri