Raluca Abrihan

Compania clujeana Mira Rehab, desemnata cel mai bun startup cu impact social din lume la Global Startup Awards

Imagine principala
Compania clujeana Mira Rehab, desemnata cel mai bun startup cu impact social din lume la Global Startup Awards
Mira Rehab, o companie de software din Cluj-Napoca care a creat o aplicatie care supervizeaza recuperarea persoanelor cu dizabilitati locomotorii, a fost desemnata "Cel mai bun startup cu impact social" la competitia Global Startup Awards, desfasurata la Kuala Lumpur.

"Produsul creat rezolva o problema foarte actuala, avand o influenta pozitiva asupra celor aflati in suferinta. Ajunge la oameni intr-un mod neconventional, prin urmare are potentialul de a atinge un public numeros si are deja expunere internationala", a declarat Mjoll Waldorff, Project Manager la Innovation Center Iceland si membru al juriului.

Compania MIRA Rehab a fost infiintata de patru studenti pasionati de tehnologia informatiei, Alina Calin, Andrei Cantea, Andrei Dascalu si Cosmin Mihaiu.

Impreuna, au proiectat o platforma software care sa faca recuperarea fizica distractiva si comoda pentru pacienti, transformand exercitiile fizice in jocuri video si folosind un senzor extern pentru a urmari si evalua progresul pacientilor.

Lansat in 2012, programul Global Startup Awards premiaza startup-uri tech relevante din 25 de tari. Fiecare etapa nationala se concentreaza pe a nominaliza si a premia cele mai bune startup-uri cu o vechime de maxim 5 ani dar si ecosistemul local care le sustine.

Etapa nationala a competitiei Global Startup Awards a fost organizata in parteneriat cu Impact Hub Cluj-Napoca.

Citeste mai multe despre Mira Rehab
Parallax

Vizualizari
176
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri