CZ

Profil de "angel investor": A investit in Facebook cand era un mic start-up, iar acum face parte din echipa lui Donald Trump

Imagine principala
Profil de "angel investor": A investit in Facebook cand era un mic start-up, iar acum face parte din echipa lui Donald Trump
Presedintele-ales al SUA, Donald Trump, a inclus in echipa sa de tranzitie pentru instalarea la Casa Alba si pe unul dintre cei mai activi antreprenori si investitori in startupuri din America. Peter Thiel este cunoscut drept co-fondator al PayPal si unul dintre primii investitori care au avut incredere in afacerea Facebook.

Peter Thiel (49 de ani) si-a pus in cap antreprenorii din Silicon Valley cand a anuntat ca il sustine pe Donald Trump in cursa pentru Casa Alba. Cu o avere cotata la 2,8 miliarde de dolari, Thiel a donat 1,25 milioane de dolari campaniei lui Trump.

Peter Thiel


Foto: Wikipedia

"Nu sunt de acord cu tot ce a spus si a facut Donald Trump si cred ca nici milioanele de oameni care voteaza cu Trump. Noi votam cu Trump pentru ca judecam ca liderii tarii noastre au esuat" - se justifica Thiel, in 31 octombrie.

Vinerea trecuta, Donald Trump a anuntat ca antreprenorul si investitorul in startupuri va face parte din echipa sa de tranzitie pentru instalarea la Casa Alba.
 
"Misiunea echipei noastre este clara: sa reuneasca cel mai inalt calificat grup de lideri de succes care va fi capabil sa aplice agenda noastra de schimbare la Washington" - a anuntat vineri Trump, intr-un comunicat citat de CNN.

Peter Thiel s-a nascut in Germania, la Frankurt, insa traieste in SUA, familia sa mutandu-se in California cand el avea un an.

Dupa o perioada in piata de capital, in 1998, Thiel a fondat, alaturi de Max Levchin, PayPal, unul dintre cele mai importante servicii de plati electronice. Compania a fuzionat cu X.com, firma altui mare antreprenor tech din America, Elon Musk, parintele masinilor electrice Tesla.

In anul 2004, cand aproape nimeni nu vedea potentialul de business al Facebook, Thiel a facut o ivestitie de 500.000 de dolari, pentru 10,2% din compania care avea sa domine mai tarziu social media si sa patrunda in vietile a 1,7 miliarde de utilizatori la nivel global.

Ca angel investor, in 2005, la San Francisco, Peter Thiel a infiintat Founders Fund, un puternic fond de investitii de risc. Astfel, Thiel a oferit finantari early stage tinerelor companii in care nu credeau multi investitori la vreme aceea, dar care ulterior au adunat milioane de utilizatori, cum ar fi LinkedIn, Yelp sau Quora.

Ca antreprenor-fondator, in anul 2004, Peter Thiel a infiintat, alaturi de alti 4 oameni de afaceri, compania de software Palantir, specializata in analiza Big Data. Compania, al carei presedinte este Thiel, a fost infiintata cu bani de la  In-Q-Tel, un mecanism de finantare al agentiei de spionaj a SUA, CIA, conform Bloomberg.Parallax

Vizualizari
69
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri