Raluca Abrihan

SmartDreamers, startup din Targu Mures, primeste o investitie de 700.000 de euro din partea Catalyst Romania

Imagine principala
SmartDreamers, startup din Targu Mures, primeste o investitie de 700.000 de euro din partea Catalyst Romania
​Platforma de recrutare SmartDreamers, fondata de trei tineri din Targu Mures, a primit o investitie de 700.000 de euro din partea fondului local de private equity pentru crestere si venture capital, Catalyst Romania. Banii urmeaza sa fie investiti in extinderea regionala a companiei, cresterea echipei si promovare.

Startup-ul a fost fondat in 2014 de Adrian Cernat, Marius Huza si Mihai Ceusan, este utilizata, in prezent, de peste 2.000 de companii din Romania si Ungaria si are peste 100.000 de candidati in baza de date. In prima parte a acestui an SmartDreamers a inregistrat venituri de circa 100.000 de euro.

Cum functioneaza SmartDreamers

Platforma conecteaza companiile si candidatii prin strategii de marketing targetate, cu predilectie pe canalele de social media. Pe langa abordarea activa, aceasta strategie ajuta companiile in dezvoltarea brandului de angajator.

Anul trecut startup-ul a lansat aplicatia InRecruit un SaaS (Software as a Service)  dedicat oamenilor de recrutare din intreaga lume, dar in mod special reprezentantilor companiilor mici si mijlocii, spun reprezentantii companiei. Principalele functionalitati ale produsului sunt gestionarea CV-urilor online, adaugarea job-urilor pe mai multe platforme concomitent si personalizarea, crearea sau integrarea paginilor de cariere ale companiilor.

Acesta runda de investitii din partea Catalyst Romania vine dupa alte doua runde, primite din partea unor business angel locali. Anul trecut SmartDreamers a reusit sa atraga fonduri de circa 100.000 de euro prin realizarea unei sindicalizari a trei investitori, Malin-Iulian Stefanescu, Radu Atanasiu si Danu Temelie.  Cea de a doua runda de investitii a venit din partea aceleiasi sindicalizari si altor trei antreprenori: Mihai Guia, Cristian Lina si Octav Cobzareanu, in schimbul a 11% din actionariat si a constat tot in aproximativ 100.000 de euro. Iar acum a urmat investitia din partea Catalyst Romania, in valoare de 700.000 de euro.

Banii primiti de la fondul de private equity ar urma sa investiti in extinderea echipei, de la 12 angajati cati are SmartDreamers in prezent, la circa 20, pana la finele anului, in dezvlotarea produsului si afacerii pe pietele din Romania si Ungaria, precum si extinderea pe noi piete din Europa Centrala si de Est.

3TS Catalyst Romania este primul fond de private equity dedicat Romaniei, finantat in principal prin initiativa JEREMIE, ca parte a Programului Operational Sectorial "Cresterea Competitivitatii Economice" 2007-2013, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala.

Fondul a avut pana acum circa 10 milioane de euro, incepand cu 2013. Printre firmele in care a mai investit Catalyst Romania se numara: Vola.ro, Elefant.ro, VectorWatch, AvocatNet.ro, SmartBill, Marketizator. 123 ContacForm si alte IMM-urile din sectorul Tehnologie - Media - Telecom (TMT).

Capitalizarea totala a fondului este de 15 milioane de euro.

JEREMIE este acronimul utilizat in perioada de programare 2007-2013 pentru a denumi instrumentele financiare finantate din fonduri structurale. In Romania, initiativa JEREMIE a fost finantata de catre Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice- 2007-2013.

In Romania, in afara de instrumentul de capital de risc, initiativa JEREMIE a sprijinit IMM-urile cu credite in valoare de peste 600 de milioane de euro, prin instrumentele de garantie de portofoliu si, mai recent, cel de creditare cu dobanda subventionata, care mai are resurse disponibile pana in luna septembrie 2016.

“Este a zecea invesitie a fondului Catalyst Romania si ne bucuram sa investim intr-o alta companie romaneasca de tehnologie, de data aceasta un business din segemtul solutiilor inline de recrutare, companie care a fost infiintata si dezvoltata la Tg Mures”, declara Marius Ghenea, Investment Director 3TS Catalyst Romania.

Citste si:

VIDEO INTERVIU, Marius Ghenea: Ce trebuie sa stii daca vrei sa primesti bani de la un business angel sau de la un fond de investitiiParallax

Vizualizari
217
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri