Marius Vasilescu

#Newspresso: Modificari importante la AdWords, cum scapi de cadouri pe care nu le vrei, 300 de kickstarters pe Amazon

Imagine principala
#Newspresso: Modificari importante la AdWords, cum scapi de cadouri pe care nu le vrei, 300 de kickstarters pe Amazon
In aceasta saptamana avem vesti atat despre echipa romaneasca care avanseaza in finala Imagine Cup, cat si despre e-commerce-ul din Romania. Nu ratam insa si subiecte despre giganti: Verizon cumpara Yahoo, Amazon lanseaza o sectiune in colaborare cu Kickstarter, iar unul dintre cofondatorii Uber vrea sa revolutioneze piata de imobiliare.

Cofondatorul Uber lanseaza un proiect pentru piata imobiliara. Haus este o platforma prin care procesul de vanzare sau cumparare al unei case este complet digitizat. Vanzatorii pot lista proprietatile pe platforma iar cumparatorii sau agentii imobiliari pot posta oferta lor.

Google lanseaza noua varianta a reclamelor pentru motorul de cautare. Varianta extinsa a reclamelor va accepta mai multe caractere in titlu iar cei ce vor adauga reclamele vor putea licita diferit in functie de dispozitivul pe care acestea vor fi afisate. Reclamele standard de acum nu vor mai fi disponibile incepand cu 26 octombrie.

Au fost anuntati castigatorii Microsoft Imagine Cup care vor avansa in finala. La categoria inovatie, pe locul I se afla ENTy, o echipa din Romania, care a primit un premiu de 50.000$. Echipa din Romania a dezvoltat un dispozitiv care ofera o alternativa ieftina la echipamentul actual folosit in consultatiile ORL.

Care sunt principalele grupuri de magazine online din Romania. Odata cu achizitionarea PC Garage de catre eMAG, s-au produs schimbari importante in zona magazinelor electro IT. Ceilalti competitori s-au grabit sa faca tranzactii pentru a-si consolida pozitia.

Verizon a cumparat Yahoo pentru 4.83 miliarde de dolari. Yahoo va fi integrat alaturi de fostul rival, AOL, pe care Verizon l-a cumparat anul trecut pentru 4.4 miliarde de dolari. In urma acestei tranzactii, Verizon va avea acces la 225 de milioane de vizitatori activi pe care Yahoo ii avea in intreaga lume.

Cyanogen Inc. renunta la o parte din angajati. Compania care a pornit la drum modificand sistemul de operare Android nu o duce prea bine. Totusi, CEO-ul Cyanogen spune ca acestia nu vor renunta la ideea de a crea un sistem de operare ca alternativa la Android.

Un startup din Israel a primit finantare de 9.5 milioane de dolari pentru o aplicatie care ajuta la vanzarea voucherelor cadou. Startup-ul lansat in Tel Aviv s-a extins acum si in Regatul Unit, iar aceasta este acum piata lor principala. Zeek permite utilizatorilor sa vanda cardurile cadou primite in magazine sau online.

Interviu cu CEO-ul ContentSpeed despre e-commerce-ul romanesc.Tot mai multi antreprenori romani se indeapta catre zona de online in detrimentul afacerilor care necesita spatii fizice de vanzare. Totusi, lucrurile nu sunt asa de simple online, deoarece trebuie sa vinzi un produs pe care oamenii nu il pot vedea pana nu il primesc.

Decizia de business din spatele unui site nou. Easyhost, una dintre cele mai mari companii de hosting din Romania, explica decizia de a face redesign la site. In acest caz, schimbarea a venit din interiorul companiei, dupa ce identitatea vizuala a brandului a suferit modificari.

Amazon lanseaza o sectiune dedicata pentru produsele de pe Kickstarter. Amazon si-a unit fortele cu site-ul de crowdfunding pentru a vinde peste 300 de produse. Aceasta initiativa face parte din programul Amazon Launchpad, care urmareste sa promoveze produsele afacerilor de mici dimensiuni si ale startup-urilor.


Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza saptamanal rubrica #Newspresso,
o recenzie cu stiri despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat
Facultatea de Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul
telecom. Este pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri
din domeniul digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog
Parallax

Vizualizari
50
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri