Marius Vasilescu

#Newspresso: Pokemon Go ia planeta cu asalt, Uber trage pe dreapta in Ungaria , 5G sau internet neutru? 

Imagine principala
#Newspresso: Pokemon Go ia planeta cu asalt, Uber trage pe dreapta in Ungaria , 5G sau internet neutru? 
Saptamana aceasta avem stiri variate, fara o tema recurenta. Vorbim despre Freelo, un startup romanesc inovator, despre interdictia Uber din Ungaria si despre jocul care face furori la nivel mondial: Pokemon GO.  

Cateva companii mari de telecom conditioneaza lansarea retelei 5G de modificarea legii neutralitatii internetului. Deutsche Telekom, Nokia, Vodafone si BT promit sa lanseze servicii 5G pana in 2020, cu conditia ca UE sa schimbe legea actuala. Practic, companiile incearca sa santajeze UE pentru a modifica legea in favoarea lor. 

Pokemon GO face furori la nivel mondial.Jocul produs de Niantic in colaborare cu Nintendo a adus deja peste 9 miliarde de dolari profit pentru compania japoneza. Utilizatorii petrec in joc mai mult timp decat petrec folosind aplicatiile unor platforme sociale cum ar fi Instagram sau Snapchat. 

Freelo este un startup care promite construirea langa Bucuresti a unui centru de surf indoor si a unui tunel cu vant pentru simularea parasutismului. Investitia se ridica la 9 milioane de euro, iar tehnologia folosita este romaneasca. Constructia a inceput deja insa cei patru investitori inca mai urmaresc sa atraga finantare. 

Pe masura ce vizitatorii devin imuni la metodele clasice de promovare, nici reclamele online nu mai functioneaza asa bine. Autorul articolului propune cateva metode prin care informatiile advertiserilor au sanse mai mari sa ajunga la publicul tinta. 

Nest intra pe piata camerelor video exterioare.Recent s-au produs multe schimbari la varful companiei achizitionate de Google asa ca multi erau curiosi cu privire la viitoarea linie de produse. Totusi, noua linie de produse este doar un pas minor in directia buna. 

Uber isi suspenda activitatea in Ungaria.Decizia vine dupa ce in urma protestelor taximetristilor, guvernul condus de Viktor Orban a dat o lege care blocheaza accesul la internet. Uber are probleme si in Spania, Germania, Italia sau Franta. 

CEO-ul Adobe Romania pleaca in America, tot pe o pozitie de conducere.Alexandru Costin este unul dintre fondatorii Interakt Online, firma de soft achizitionata in urma cu zece ani de Adobe si transformata intr-un centru de cercetare & dezvoltare. 

Alibaba a prezentat prima sa masina inteligenta.Masina este dezvoltata impreuna cu producatorul de automobile SAIC si este puternic tehnologizata. Cel mai important aspect este cel ca sistemul de operare de la bordul masinii va fi open source. 

Documentar despre industria din Shenzen creata in jurul componentelor electronice.Shenzen a devenit unul dintre cele mai importante orase din China, dupa ce a ocupat spatiul lasat liber de Silicon Valley. Antreprenori din intreaga lume care vor sa scoata un produs hardware pe piata aleg sa se mute in Shenzen pentru ca prototiparea dureaza mult mai putin.

Marius Vasilescu este autor invitat la StartupCafe.ro si realizeaza
in fiecare luni dimineata rubrica #Newspresso, o recenzie cu stiri
despre afaceri din tehnologie. Marius a terminat Facultatea de
Electronica si Telecomunicatii si lucreaza in domeniul telecom. Este
pasionat de gadgeturi, ceasuri elvetiene si startup-uri din domeniul
digital, subiecte pe care le abordeaza si pe revoblog.
Parallax

Vizualizari
41
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri