Raluca Abrihan

Mai putine investitii pentru startup-urile europene, in ultimele luni. Suma finantarilor, in scadere la 4,1 miliarde euro

Imagine principala
Mai putine investitii pentru startup-urile europene, in ultimele luni. Suma finantarilor, in scadere la 4,1 miliarde euro
​Startup-urile tech europene si din Israel au obtinut in cel de al doilea trimestru al acestui an investitii totale de 4,1 miliarde de euro, intr-un numar de 782 de runde de finantare. Suma totala a acestor investitii este mai mica decat banii obtinuti de startup-uri in trimestrul anterior, cand investitiile totale se ridicau la 4,9 miliarde de euro.

Aceasta scadere ar putea fi atribuita efectului pe care l-a avut in piata investitia obtinuta de startup-ul suedez Spotify, care a primit in primul trimestru al acestui an o ivestitie de 1 miliard de dolari (910 milioane de euro), scrie Tech.eu.

Dar, totodata, s-a inregistrat o scadere si in ceea ce priveste numarul de tranzactii incheiate. La finele primului trimestru acestea erau de 808, iar in T2 au fost incheiate 782 runde de finantare.Valoare medie a aunei investitii in cel de al doilea trimestru al acestui an a fost de 5,2 milioane de euro, cea mai mica medie inregistrata in ultimele 6 trimestre.

Cu toate acestea primele doua trimestre ale acestui an se arata a fi mai bune pentru intregul ecosistem al startup-urilor din tehnologie din Europa si Israel, in comparatie cu aceeasi perioada a anului trecut. (in crestere cu 81% in ceea ce priveste volumul investitiilor si cu 7% a numarului de tranzactii incheiate)

Alte date impotante:

  • numaru investitiilor sub 1 milion de euro este in continua crestere (peste 285 de astfel de finantari in T2, fata de 132 in T1)
  • tranzactiile intre 1 si 5 milioane de euro si 5 si 10 milioane de euro, in scadere
  • finantarile obtinute de startup-urile britanice (Mare Britanie fiind tara europeana cu cel mai mare volum de finantari obtinute de startup-uri) a atins cel mai scazut nivel de la inceputul lui 2015 incoace, ajungand la 737 milioane de euro in T2 din 2016.
  • regiunea este dominata in continuare de Israel, care a obtinut in T2 investitii in startup-uri de 1,1 miliarde de euro

Sursa: Tech.eu

Parallax

Vizualizari
9
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri