Raluca Abrihan

GECAD Group, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu, investeste peste jumatate de milion de euro intr-un nou startup romanesc din domeniul financiar

Imagine principala
GECAD Group, controlat de omul de afaceri Radu Georgescu, investeste peste jumatate de milion de euro intr-un nou startup romanesc din domeniul financiar
​GECAD Group, fond de investitii controlatde omul de afaceri Radu Gerogescu, investeste 550.000 euro in dezvoltarea platformei SymphoPay, startup de tip FinTech (tehnologii inovatoare dedicate serviciilor financiare) care propune magazinelor o solutie unica de POS-uri inteligente.

“Prin investitia in SymphoPay ne propunem sa initiem o schimbare atat in domeniul serviciilor financiare, cat si in comertul traditional. Am descoperit in SymphoPay acel motor care poate duce o parte a serviciilor financiar-bancare locale la urmatorul nivel tehnologic. Este un proiect indraznet, initiat de oameni cu experienta in industria tranzactiilor financiare, ce pot scala solutia gandita la nivel regional.” spune Radu Georgescu, Partener Fondator GECAD Group.

SymphoPay este in etapa premergatoare lansarii comerciale in care principalul obiectiv este de a realiza integrarea cu primul val de comercianti si cu primele banci. Lansarea comerciala a platformei va avea loc peste cateva luni. Compania a fost infiintata in 2015 de Daniel Nicolescu si Sebastian Ionita, la dezvoltarea solutiei SymphoPay lucrand in prezent o echipa de 10 oameni cu experienta vasta in domeniul tehnologiilor financiare si comertului online.

“In ecuatia comerciant – cumparator - banca, POS-ul este singurul numitor comun si unicul punct de interactiune a lor cu cei ce fac cumparaturi. SymphoPay isi propune sa schimbe rolul acestuia dintr-un simplu cititor de carduri intr-un instrument inteligent de marketing.” spune Daniel Nicolescu, cofondator si Managing Partner SymphoPay.

Cum functioneaza SymphoPay


“Am inceput sa lucram la dezvoltarea platformei SymphoPay de la jumatatea anului 2015, atunci cand ne-am dat seama ca putem oferi o solutie inovatoare pentru comertul actual din Romania. SymphoPay isi propune ca printr-un parteneriat tripartit – comercianti, banci, tehnologie – sa ofere beneficii importante atat jucatorilor din retail, cat si bancilor. Astfel, magazinele traditionale vor avea o intelegere mai buna asupra preferintelor si comportamentului cumparatorilor, ceea ce ii va ajuta sa isi accelereze business-ul, iar institutiile financiar-bancare vor putea folosi tehnologia SymphoPay pentru a creste interactiunea directa cu portofoliul lor de clienti”, explica Daniel Nicolescu.

Prin integrarea flotei de POS-uri cu casele de marcat si sistemele tip CRM ale companiei, SymphoPay ofera o infrastructura simpla si rapida pentru conturarea mesajelor si a ofertelor potrivite ce pot transforma clientii ocazionali in parteneri fideli ai comerciantilor.

Comerciantii care opteaza pentru solutia integrata SymphoPay vor beneficia de POS-uri de ultima generatie (fixe sau mobile) ce vor fi conectate la panoul central de administrare SymphoPanel prin intermediul caruia se pot vizualiza in timp real informatii despre plati, pot defini campanii de marketing si pot accesa rapoarte si analize aferente acestora.

Pentru banci, unul dintre beneficiile colaborarii cu SymphoPay este reducerea costurilor de operare asociate POS-urilor (achizitie, mentenanta lunara, comunicatie). In acelasi timp, pot beneficia de o platforma ce le faciliteaza colaborarea cu comercianții parteneri și integrarea facillă a campaniilor de marketing.

Dupa SmartBill, investitia in SymphoPay este cea de-a doua finantare a GECAD Group in companii din domeniul financiar din 2016. Printre alte proiecte din portofoliul activ al fondului de investitii se numara Vector Watch, Gluru si PawSquad.

Citeste si:

VIDEO Cum primesti investitii de
peste 1 milion de euro: Care a fost strategia Smart Bill, firma
romaneasca ce a obtinut recent o astfel de finantare

Parallax

Vizualizari
479
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri