Denisa Crăciun

Cum vrea Zoom să obțină bani și din utilizarea gratuită a platformei de video call

Thumbnail

Zoom, serviciul de videoconferință folosit intens și în România, vrea să introducă un program de publicitate ce va afișa reclame utilizatorilor care folosesc varianta gratuită a platformei, pentru a sprijini investițiile în serviciul online de comunicații video.

Utilizatorii versiunii gratuite a Zoom pot vedea anunțuri numai dacă se alătură unei întâlniri video care este găzduită de un utilizator din aceeași categorie, a transmis compania.

Mai întâi anunțurile vor fi afișate pe pagina browserului pe care utilizatorii o văd atunci când se încheie întâlnirea.

Este posibil ca Zoom să afișeze reclame în alte zone ale interfeței cu utilizatorul odată ce finalizează testarea inițială a programului de advertising.

În faza inițială, cei care folosesc Zoom gratuit vor vedea pe site un banner care conține un link către instrumentul său de gestionare a cookie-urilor, astfel încât să poată gestiona reclamele care le sunt afișate.

Zoom a punctat, de asemenea, că a actualizat Declarația de confidențialitate pentru a clarifica faptul că nu va folosi conținutul în scopuri de marketing, promovare sau publicitate pentru întâlniri, webinare sau mesaje.

Deși compania a precizat clar că utilizatorii nu vor vedea reclame în timpul întâlnirilor, această ultimă mișcare este o schimbare semnificativă pentru Zoom.

Serviciul de bază gratuit al platformei le permite celor ce îl folosesc să găzduiască întâlniri de grup timp de 40 de minute, ceea ce a crescut popularitatea Zoom în pandemia COVID-19.

La începutul anului 2021, compania a lansat un fond de 100 de milioane de dolari prin care va acorda finanțări unor firme independente care dezvoltă aplicații pe platforma sa.

Noul Zoom Apps Fund va acorda investiții inițiale între 250.000 și 2,5 milioane de dolari fiecare dezvoltatorilor parteneri.

Zoom Video Communications a fost fondată în anul 2015, la San Jose, California de un fost angajat al rivalilor de la WebEx (Cisco). Fondatorul, Eric Yuan, pe numele său real Yuán Zhēng, are acum o avere estimată la 5,6 miliarde de dolari. Programator strălucit, el este originar din China și a emigrat în SUA pentru a lucra la marile proiecte tech de acolo.

Parallax

Vizualizari
666
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri