Răzvan Tătaru

YouTube introduce marcarea conținutului generat cu ajutorul inteligenței artificiale

Aplicația YouTube pe iPhone

Platforma de videoclipuri YouTube introduce în Creator Studio funcția de marcare a videoclipurilor care au conținut generat cu ajutorul inteligenței artificiale.

Anunțul a fost făcut pe blogul oficial al platformei, unde YouTube menționează că autorii videoclipurilor nu trebuie să marcheze neapărat creațiile care sunt în mod clar animate, nerealiste, care au efecte speciale sau care au folosit AI generativ în producție.

Schimbarea are în vedere creatorii care pun videoclipuri realiste, generate cu ajutorul IA, care pot induce utilizatorii platformei în eroare în privința unei persoane, unui loc sau a unui eveniment. În această categorie, intră și videoclipurile de tip deepfake.

Ce trebuie menționat ca având „conținut alterat sau sintetic”:

  • Utilizarea unor personaje realistice;
  • Modificarea evenimentelor sau a locurilor reale;
  • Crearea de peisaje realistice.

Ce poate să NU fie marcat:

  • Conținut explicit nerealist (ex. animații);
  • Modificarea culorilor sau utilizarea filtrelor de lumină;
  • Efecte speciale;
  • Filtre de înfrumusețare sau îmbunătățiri vizuale.

Schimbarea vine în contextul în care conținutul generat ia amploare, constituind un risc în categorii ca Știri, Sănătate, Finanțe și Alegeri, printre altele. Orice video din aceste categorii care are conținut generat cu AI va avea un indicator mai proeminent în aplicația de YouTube și în secțiunea Shorts.

Pentru început, noile indicatoare vor apărea în aplicația de telefon, ca mai apoi să fie introduse pe web și în aplicația de TV.

Parallax

Vizualizari
221
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri