Adi Iacob

Kaspersky: Windows 7 va deveni un risc de securitate pentru firme. Câte IMM-uri mai folosesc sistemul de operare

Thumbnail

Întrucât suportul pentru Windows 7 expiră marți, acest sistem de operare va deveni un risc de securitate pentru utilizatorii individuali și pentru firme, având în vedere că vulnerabilitățile nu vor mai fi remediate, susțin experții Kaspersky.

La nivel gloval, în luna august a anului trecut, peste o treime (38%) dintre companiile foarte mici, precum și aproape jumătate (47%) dintre companiile și întreprinderile mijlocii încă foloseau Windows 7, potrivit unei analize realizate de compania de securitate IT, citată de Mediafax.

Totodată, mai mult de o treime (38%) dintre utilizatorii individuali foloseau încă Windows 7.

„Statisticile noastre arată că un procent semnificativ de utilizatori, atât corporate, cât și persoane fizice, utilizează în continuare computere cu un sistem de operare depășit sau pe punctul de a expiră

Motivele variază: software care nu ar funcționa pe cele mai recente versiuni ale sistemului de operare, motive economice sau obișnuința. Cu toate acestea, un sistem de operare vechi, fără patch-uri, reprezintă un risc major de securitate cibernetică; costul unui incident poate fi semnificativ mai mare decât costul unei actualizări. Prin urmare, vă recomandăm să utilizați versiuni mai noi, care primesc actualizări și să vă asigurați că sunt disponibile instrumente de securitate suplimentare în perioada de tranziție", explică Alexey Pankratov, Enterprise Solutions Manager la Kaspersky.    

Citește și

Parallax

Vizualizari
1973
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri