Adi Iacob

VIDEO Românii pot proba ochelari pe internet, la un magazin online de optică

Thumbnail

Un magazin online de optică din România folosește tehnologia pentru a atrage clienții. Utilizatorii pot "proba" online ochelari de vedere sau de soare pentru a se decide înainte de a face achiziția. Alexandru Alecu, fondatorul businessului început cu câteva sute de euro, dar care în prezent are afaceri de peste 1 milion de euro, a explicat pentru StartupCafe.ro cum funcționează aplicația. 

"Am considerat că pentru a vinde ochelari e nevoie de o experiență cât mai plăcută pentru clienți și de aceea am încercat să transpunem mai întâi experiența offline într-o experiență online. Acest soft este disponibil în mai multe părți, dar noi l-am implementat și pentru România - să poți proba efectiv ochelarii. Și ne apropiem cât de cât de realitate.

Alensa din Cehia s-a ocupat de implementarea softului în platforma noastră. De asemenea, ei se ocupă și de partea aceasta de a fotografia produsul, de a face variante 3D a produsului pentru a fi disponibil la proba virtuală. Compania mamă (Alensa) nu este proprietar al softului - acesta a fost dezvoltat de altcineva. Compania mamă plătește pentru acest soft și a făcut integrarea în cadrul platformei noastre.

Toți ochelarii care ne vin și care îi prezentăm pe site sunt fotografiați cu o aparatură specială încât să se creeze un model 3D și să poată fi probat online. (...) Utilizatorul trebuie să vadă cum îi vine acel produs - dacă i se potrivește sau nu cu fizionomia feței", explică Alexandru Alexu, fondator Videt. 

Practic, softul utilizează aceeași tehnologie pe care o folosesc și aplicații precum Snapchat, Instagram sau Facebook - realitatea augmentată. Acesta suprapune obiecte 3D peste imagini reale pentru a crea senzația că se află chiar în fața ta, păstrând legătura cu mediul înconjurător.

Thumbnail
Filtru Snapchat (Sursă foto: Captură YouTube - Snapchat)

De la o investiție de câteva sute € la afaceri de 1,1 milioane €

"Am început în 2011, pe vremea când eram student, cu o investiție de câteva sute de euro. Ideea era de a vinde ochelari online, dar ne-am repoziționat foarte rapid pe piață pe partea de lentile de contact medicale. 

În 2012 am primit o primă investiție de la un coleg de masterat, iar în 2016 a intervenit această schimbare majoră și pozitivă pentru noi - asocierea cu Alensa din Cehia, unul dintre cei mai mari jucători la nivel european pe partea de lentile de contact și asta ne-a adus foarte multe avantaje: de la proceduri interne mult mai bune, eficiență, până la un site mai atrăgător, cu mai multe informații", a afirmat antreprenorul.

Videt a trecut de la afaceri exclusiv online și la locații fizice. 

„Inaugurăm noul showroom, pentru că avem nevoie de o abordare mixtă în dezvoltarea afacerii, cu prezență online și offline. (...) În acest moment, sunt disponibile peste 1.500 de perechi de ochelari în showroom, iar în cursul anului ne propunem ca această cifră să depășească 3.000", a precizat fondatorul.

Noavidet SRL, compania care operează magazinul Videt, a încheiat anul 2018 cu o cifră de afaceri de peste 5 milioane lei (aproximativ 1,1 milioane euro). Pentru acest an, compania estimează că va ajunge la o cifră de afaceri de aproximativ 2,2 milioane de euro, dublu față de anul trecut.

"Anul trecut am încheiat cu peste 1 milion de euro (cifră de afaceri). Ne propunem pentru acest an să dezvoltăm direcția aceasta de business de ochelari de vedere, ochelari de soare, inclusiv marcă privată și ne propune să ne dublăm cifra de afaceri", a menționat Alexandru Alecu.

Parallax

Vizualizari
3511
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri