Adi Iacob

VIDEO Cum e să fii programator la Bloomberg

Thumbnail

Datorită dezvoltării tot mai rapide a tehnologiei, profesia de programator a devenit una dintre cele mai căutate şi mai bine plătite profesii din lume, nu numai în companiile de IT. În prezent, majoritatea afacerilor au nevoie mai devreme sau mai târziu de cineva cu cunoștiințe digitale. Olga Matoula, software engineer la Bloomberg, explică pentru StartupCafe.ro cum e să lucrezi ca programator pentru compania care deține una dintre cele mai mari publicații specializate în economie din lume.

Bloomberg LP este o companie de servicii financiare, software, big data și mass-media, cu sediul central în New York. A fost fondată de Michael Bloomberg în 1981, iar în prezent are venituri de peste 15 miliarde de dolari. Compania deține agenția de știri Bloomberg - prezentă în peste 120 de țări.

Olga s-a mutat din Grecia în Regatul Unit pentru a lucra la Bloomberg. Ea spune că profesia de progamator nu mai înseamnă doar a scrie cod multe ore pe zi, ci a devenit un job în care trebuie să colaborezi cu oameni din toate departamentele. 

"Vin din Grecia, unde am studiat inginerie electrică și informatică. Să fii programator la Bloomberg e diferit de ce se așteaptă toată lumea. Mulți cred că scriem cod toată ziua, dar avem mai multe de făcut. 

Calendarul nostru e plin de meetinguri și trebuie să colaborăm cu tot felul de oameni din departamente diferite precum managerii de produs, UX designers, alți programatori sau departamentul de resurse umane. Aș spune că (a fi software engineer) înseamnă mult mai mult decât a scrie cod și e o profesie socială în zilele astea.
Echipa în care lucrez se numește Note și dezvoltăm o funcție pentru adnotări în terminalul Bloomberg. 

Totul începe cu un meeting, unde toată lumea își spune părerea despre cum cum consideră ca ar trebui să fie noua caracteristică, apoi trecem la detaliile tehnice. Împărțim planul pe care îl avem în taskuri individuale, fiecare își alege un task și încep să lucreze la implementare", a explicat programatoarea. 

Olga spune că programatori români nu lipsesc de la publicația cu sediul la New York. 

"Sunt mulți români la Bloomberg. Nu am nici un coleg român acum, dar am avut o colegă din România recent, însă a schimbat echipa acum 2 luni. Team leader-ul ei din prezent e, de asemenea, român. Ah, și vara asta am avut și un intern român, spune programatoarea", a spus Olga Matoula. 

Cum arată o zi obișnuită la munca

"De obicei ajung la muncă la 9.30, iau micul dejun și ma îndrept spre birou unde imi verific emailul, update-urile sau dacă există vreun feedback pentru codul scris cu o zi înainte. La 11 avem standup-ul zilnic, în care toți inginerii din echipa mea ne strângem în jurul unei table și discutăm statusul taskurilor pe care le avem de îndeplinit. După, ne întoarcem la birourile noastre unde lucrăm. 

După prânzul din jurul orei 12.30 de obicei sunt meeting-urile, unde stau cu echipa și oameni din alte departamente și discutăm despre proiecte, planuri viitoare sau estimăm cât va mai dura finisarea unui proiect. Discutăm cu project managerul sau cu alți ingineri, iar după asta - restul zilei îl avem ca să ne concentrăm pe cod", a menționat Olga Matoula. 
 

Parallax

Vizualizari
1135
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri