Adi Iacob

Vatican a lansat mătăniile inteligente și aplicația Click to Pray

Thumbnail

Vaticanul speră să atragă tinerii cu lansarea unei brățări inteligente — „eRosary” care poate fi activată făcând semnul crucii. De asemenea, brățara se conectrează la aplicația „Click to Pray eRosary”, care este concepută pentru a ajuta utilizatorii catolici să se roage pentru pacea mondială și să studieze Evanghelia, scrie BBC.

Potrivit dexonline.ro, rozariul sau mătăniile sunt un șirag de mărgele din lemn, os sau sticlă, aranjate într-o anumită ordine și având la unul dintre capete o cruciuliță, folosit de credincioși pentru a număra rugăciunile rostite.

Rozariul inteligent lansat de Vatican are 10 margele negre și o cruce metalică care detectează mișcarea.

"Acest proiect reunește tradiția spirituală a bisericii și ultimele progrese ale lumii tehnologice", precizează un comunicat de presă.

Thumbnail
(Sursa foto: https://erosary.clicktoprayerosary.org)

Compania de tehnologie GadgTek, din Taiwan, a dezvoltat gadgetul, care este rezistent la apă și este compatibil cu smartphone-urile Android și iOS.

Nu este prima dată când Biserica Catolică a încercat să atragă tinerii cu tehnologie. În 2018, un grup evanghelic catolic a lansat aplicația „Follow JC Go!”,o interpretare a celebrului joc Pokemon Go. Acesta permite jucătorilor să „prindă” sfinți sau personaje biblice, în loc de Pokemoni.

Thumbnail
(Sursa foto: Google Play)

Parallax

Vizualizari
6262
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri