Răzvan Tătaru

Utilizatorii pot descărca acum videoclipurile de tip „Reels” ale conturilor publice de pe Instagram

Funcția Instagram Reels pe telefon

Utilizatorii din lume, inclusiv din România, pot descărca de acum videoclipurile conturilor publice de pe Instagram, „Reels”, direct în memoria internă, în încercarea de a concura cu celelalte platforme de videoclipuri scurte.

Utilizatorii Instagram la nivel global pot salva acum în telefon videoclipurile scurte distribuite de conturile publice. Până acum, Instagram permitea salvarea videoclipurilor pentru a fi văzute mai târziu tot în aplicație, potrivit TechCrunch.

Directorul de produs Instagram, Adam Mosseri, a prezentat noua funcție pe canalul său de broadcast din aplicație, menționând faptul că „reels-urile” salvate vor avea o „semnătură” („watermark”) cu logo-ul aplicației și cu numele de utilizator al creatorului, similară cu salvarea TikTok-urilor în memoria internă.

Utilizatorii vor putea descărca videoclipurile din meniul de partajare („Share”), iar conturile publice vor putea alege dacă videoclipurile lor pot fi descărcate sau nu. Toate conturile utilizatorilor sub 18 ani au setarea implicită pentru videoclipuri de a nu putea fi descărcate, potrivit unei postări de pe site-ul oficial de asistență.

Totodată, videoclipurile cu melodii comerciale vor fi descărcate fără sunet, iar cele cu sunet propriu vor păstra componenta audio.

Instagram a permis descărcarea de videoclipuri pentru utilizatorii din Statele Unite încă din iunie 2023, iar acum se extinde la nivel global, inclusiv și pentru utilizatorii români. În anul 2021, platforma Instagram n-a mai recomandat clipuri încărcate din TikTok ca „Reels”, sau cele cu alte „semnături”, în urma publicării unui set de reguli de utilizare a funcției.

Parallax

Vizualizari
71
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri