Claudiu Zamfir

„Compania românească” UiPath, menționată în presa internațională pentru o inovație într-un spital irlandez, în lupta anti-coronavirus COVID-19

Thumbnail

Compania IT româno-americană UiPath a realizat, pro bono, pentru un spital din Irlanda, un sistem de automatizare software prin care asistentele completează automat anumite formulare cu rezultate de la testări, pentru a câștiga timp prețios să se ocupe de bolnavii de coronavirus COVID-19, scrie Reuters, într-un articol preluat de presa din toată lumea.

Agenția de presă ne arată o serie de soluții, unele foarte simple, cu care au venit diverși antreprenori din mai multe țări pentru a ajuta la prevenirea extinderii pandemiei. În articol, Reuters menționează și UiPath, pe care o prezintă drept „companie românească”, deși firma de robot precess automation (RPA), fondată la București de românul Daniel Dines, are acum sediul central la New York, un oraș lovit puternic de coronavirus.

Compania românească de roboți software UiPath a găsit o modalitate pentru ca asistentele  medicale din Spitalul Universitar Mater Misericordiae din capitala irlandeză, Dublin, să nu mai piardă timpul cu introducerea datelor, automatizând înregistrarea rezultatelor testelor pentru depistarea virusului. [Firma] speră să o extindă și în alte spitale”, scrie Reuters.

Articolul Reuters a fost preluat și de New York Post (SUA), Taipei Times (Taiwan), Times of News (India) sau Business Daily Africa (Kenya). De asemenea, ziarul iralandez Irish Times a scris separat despre „compania românească” ce „a făcut echipă cu spitalul Mater din Dublin, pentru a scuti asistentele de munca administrativă care ocupă timp, pentru a se putea concentra pe controlul infecțiilor, inclusiv cu COVID-19”.

În articolul Reuters sunt prezentate și alte invenții care ne ajută împotriva epidemiei. Cel mai simplu produs este un cârlig din plastic pe care îl porți în buzunar și îl folosești să deschizi uși sau să chemi liftul fără a atinge direct cu degetele clanțele sau butoanele pe care au pus mânile multe alte persoane. „Hygienehook” - cârligul de igienă - a fost scos pe piață de un producător britanic de mobilier. Steve Brooks îl vinde cu 15 lire sterline (82 de lei) bucata și, la fiecare cârlig vândut, donează unu.

Thumbnail

Un alt exemplu este o brățară care te ajută să renunți la diferite gesturi ce favorizează îmbolnăvirea cu COVID-19. Brățara se conectează la telefonul mobil, prin bluetooth, și, când ridici mâna să îți atingi fața, de exemplu, vibrează. Astfel, brățara te atenționează când faci gesturi necontrolate, cum ar fi să te scarpini pe față, să îți duci mâna la gură sau la nas, să te freci la ochi, tot felul de ticuri care favorizează infectarea cu coronavirus. În plus, cu acest gadget se înregistrează toate aceste mișcări necontrolate și poți să vezi pe telefon un raport: de câte ori ți-ai dus mâna la gură și când ai făcut cel mai recent acest gest atât de riscant în vremea coronavirusului.  Produsul este realizat de startup-ul Slightly Robot, fondat de 3 tineri din Seattle (SUA): frații Joseph și Matthew Toles, împreună cu prietenul lor, Justin Ith.

Parallax

Vizualizari
2656
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri