Adi Iacob

Uber lansează o funcție de înregistrare audio pentru siguranța pasagerilor și a șoferilor

Thumbnail

Uber va lansa o nouă funcție pentru înregistrarea audio a călătoriilor, ca o modalitate de a asigura siguranța pasagerilor și a șoferilor, conform reprezentanților companiei de ridesharing. 

Uber spune că intenționează să testeze noua funcția în Mexic și Brazilia luna viitoare, înainte de a decide dacă o va implementa în Statele Unite și restul lumii.

Șoferii pot configura funcția pentru a înregistra automat toate călătoriile, în timp ce pasagerii vor trebui să activeze funcția din setul de instrumente de siguranță al aplicației înainte de a urca într-o mașină; nu este clar dacă vor trebui să activeze funcția înainte de fiecare călătorie, scrie The Verge

Uber spune că utilizatorii aplicației (șoferi și pasageri) vor primi un avertisment atunci când funcția va deveni disponibilă, precum și solicitarea de acces la microfonului telefonului.

Pasagerii pot alege să trimită înregistrarea la echipa de asistență a clienților Uber atunci când raportează o problemă de siguranță. Înregistrările sunt salvate în cazul în care un utilizator decide să raporteze incidentul ulterior.

Înregistrările vor fi criptate, iar șoferii și pasagerii nu vor putea accesa ei înșiși fișierul audio. Totuși, potrivit Reuters, în timpul testelor din Mexic și Brazilia, Uber poate pune, la cerere, aceste înregistrări la dispoziția oficialilor de aplicare a legii.

Funcția poate ridica unele probleme de confidențialitate: mai multe țări au legi care interzic înregistrarea persoanelor fără acordul ambelor părți la o conversație. Acest lucru devine și mai complicat atunci când sunt implicați mai mulți pasageri. 

Anul trecut, rivalul Uber din China - Didi Chuxing - a lansat o caracteristică similară pentru utilizatorii săi, potrivit South China Morning Post.

Parallax

Vizualizari
1349
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri