Claudiu Zamfir

TOP Eurostat 2023: Românii, ultimii în UE la competențe digitale de bază

romania-digital-dreamstime

Populația României este, în anul 2023, pe ultimul loc în Uniunea Europeană în privința ponderii persoanelor care au competențe digitale de bază, potrivit datelor publicate recent de Eurostat.  ­­

Doar 28% dintre românii cu vârste cuprinse între 16 și 74 de ani au măcar aptitudini digitale de bază. Dintre vecinii noștri, bulgarii se clasează pe penultimul loc în UE, cu 36%. În schimb, în rândul ungurilor, aproape 60% au cel puțin competențe digitale de bază, peste media UE, de 56%.

Pe primele 3 locuri în Uniunea Europeană, în privința competențelor digitale ale populației, sunt:

  • Olanda (83%)
  • Finlanda (82%)
  • Danemarca (70%)

eurostat-competente digitale 2023

Competențele digitale de bază se referă la 5 domenii: abilități privind informațiile și datele, aptitudini de comunicare și colaborare, creare de conținut digital, securitate digitală și aptitudini în rezolvarea problemelor.

Pentru a se considera că au măcar abilități digitale elementare, oamenii trebuie să știe să facă cel puțin o activitate legată de fiecare dintre cele 5 domenii.

Unul dintre obiectivele Uniunii Europene este ca 80% din populația blocului comunitar (cu vârste de 16-74 ani) să aibă măcar abilități digitale de bază, până în anul 2030. 

Parallax

Vizualizari
1282
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri