Răzvan Tătaru

TikTok va lansa un feed „For You” fără algoritmul personalizat pentru utilizatorii din UE

aplicația TikTok

TikTok va oferi utilizatorilor din Uniunea Europeană, inclusiv România, ai aplicației un „For You”, fluxul principal al platformei, fără algoritmul personalizat din prezent.

TikTok trebuie să respecte reglementările europene, respectiv Actul legislativ privind serviciile digitale (Digital Service ACT – DSA). Utilizatorii din UE vor putea să oprească personalizarea bazată pe inteligența artificială și pe interesele acestora până la termenul de aplicare al DSA, adică 28 august, precizează TechCrunch.

Astfel, utilizatorii vor putea primi recomandări bazate pe locul în care se află și conținut în limbile de interes pentru cei care vor să oprească algoritmul actual. Căutările din aplicație vor putea fi recomandate, de asemenea, sub aceleași criterii. Sugestiile din zona de „Friends” și „Following” vor fi afișate în mod cronologic.

Adolescenții între 13 și 17 ani nu vor mai primi conținut bazat pe preferințele lor. De asemenea, toți utilizatorii vor putea raporta videoclipuri ilegale, inclusiv publicitate mascată.

„Ca să facem totul cât mai ușor, utilizatorii vor putea alege dintr-o listă de categorii, cum ar fi hărțuire verbală, hărțuire fizică și fraude financiare. Vom publica un ghid pentru a ajuta publicul să înțeleagă mai bine fiecare categorie”, precizează TikTok într-un anunț pe site.

Conținutul raportat va fi verificat mai întâi în conformitate cu „Regulamentul Comunitar” (Community Guidelines) și mai apoi șters cu totul dacă într-adevăr încalcă legea.

Aplicația TikTok a fost lansată în septembrie 2016, în China, sub numele de Douyin (vibrații). Din 2017, rețeaua socială s-a extins la nivel internațional sub numele de TikTok. Aceasta a atras mai ales publicul tânăr.

TikTok este deținută de compania ByteDance, fondată în 2012 de antreprenorul chinez Zhang Yiming, care avea 29 de ani atunci. Între timp, el a ajuns la o avere estimată la 45 miliarde de dolari, potrivit Forbes.

Parallax

Vizualizari
308
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri