Redacția StartupCafe.ro

TikTok, despre „conținutul extremist” de pe platformă: „Înlăturăm orice informație rău-intenționată, orice dezinformare”

Telefon cu aplicația TikTok și căști wireless

„Nu colectăm mai multe date despre utilizatori față de alte platforme concurente și, de fapt, colectăm mai puține date”, susțin reprezentanții TikTok la evenimentul destinat proiectului Clover. StartupCafe.ro a fost prezentă la eveniment, pentru mai multe detalii despre datele utilizatorilor și moderarea conținutului.

„Există o mulțime de întrebări legate de TikTok: Este o companie chinezească sau nu? Sunt datele utilizatorilor în siguranță? Le vom răspunde astăzi prin proiectul Clover”, a declarat Jakub Olek, Head of Public Policy and Government Relations TikTok CEE.

Bytedance, compania-mamă a TikTok, este stabilită în Singapore, Malaezia și SUA, iar aplicația TikTok nu operează în China, potrivit spuselor reprezentanților platformei.

În 2024, rețeaua socială va deschide în total trei centre de date, în Irlanda și Norvegia, din care unul este operațional în acest moment.

Momentan, datele utilizatorilor din Spațiul Economic European și din Regatul Unit sunt stocate în SUA, urmând a fi migrate către cele trei noi centre până la finalul anului 2024.

Totodată, grupul de securitate cibernetică NCC Group va supraveghea și va verifica controalele și protecțiile privind datele din centrele europene. În plus, acesta va monitoriza fluxurile de date, va oferi verificare independentă și va raporta orice incident.

Întrebați despre o posibilă presiune pusă pe Europa, în contextul multiplelor decizii de interzicere, fie parțială, fie totală, a platformei la nivel global, TikTok a declarat că Proiectul Clover, de migrare și securizare a datelor utilizatorilor europeni în interiorul Europei, este în sine un răspuns la îngrijorări. „Vrem să arătăm că, prin acest proiect, niciuna din îngrijorări nu este posibilă”.

Întrebați despre moderarea conținutului politic în pragul alegerilor, reprezentanții TikTok susțin că discursul politic extremist este în afara regulilor comunității („Community Guidelines”).

Propaganda nu are ce căuta pe TikTok. Înlăturăm orice informație rău-intenționată, orice dezinformare, orice comportament care este împotriva regulilor comunității” – Jakub Olek.

Totodată, compania susține că este destul de transparentă, prin oferirea de informații despre cererile care vin din partea guvernelor.

Zilele trecute, în urma unui sondaj din care a rezultat că tinerii preferă partidul AUR, reprezentanții PSD și PNL au spus că TikTok „va fi reglementat”.

Mai exact, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a spus că pe platformă se regăsește „o manipulare ordinară și extrem de agresivă”, iar Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD susținea că TikTok „va fi reglementat sau închis”, potrivit HotNews.

Parallax

Vizualizari
96
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.594
Just for testing :

interaction: 0.75

popularity: 0.96

publishing: 3.09

expertise: 0.08

rating: 1.594

Articole publicate : 1, 022
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri