Claudiu Zamfir

Platformă românească de analiză a firmelor, prin inteligență artificială, finanțată cu 3,3 milioane euro din fonduri UE

Thumbnail

Portalul românesc de business intelligence Termene.ro a demarat un proiect european  finanțat cu fonduri europene pentru realizarea unei platforme care folosește tehnologii de inteligență artificială și machine learning care să ajute companiile să verifice mai bine alte firme, potențiali parteneri sau clienți, privind riscul la creditare și alți parametri relevanți în afaceri.

Proiectul european TERMENE_AI_360 a fost aprobat recent la o valoare totală a investiției de 21,3 milioane lei (4,4 milioane euro) din care circa 16 milioane de lei (3,3 milioane euro) reprezintă fonduri nerambursabile.

Noua platformă de tehnologie este prevăzută să fie finalizată până în martie 2023.

Firma Termene Just SRL, care operează portalul de business inteligence Termene.ro, își propune, prin dezvoltarea noii platfrome TERMENE_AI_360 pentru Data Science (știința datelor), să aducă îmbunătățiri semnificative în sectorul de analiză a datelor.

„Datele colectate și stocate de aceste tehnologii pot aduce beneficii care să transforme companiile și societățile, dar numai dacă le putem interpreta. Aici intervine știința datelor”, spune compania românească.

Artificial Intelligence (inteligența artificială) și tehnologiile de tip Machine Learning vor fi folosite în procesul de analiză a partenerilor la stabilirea riscului de creditare și nu numai. Rezultatul scontat este creșterea competitivității acestui sector cheie de furnizare de informații despre companii și de management de risc comercial pentru societate.

„Firmele din România au nevoie de metode moderne de analiză a datelor și a informațiilor pentru afaceri. Știința datelor dezvăluie tendințele și produce informații pe care oamenii de afaceri le pot utiliza pentru a lua decizii mai bune și pentru a crea produse și servicii mai inovatoare. Proiectul TERMENE_AI_360, bazat pe inteligență artificială, ne va ajuta să venim în sprijinul tuturor companiilor românești și nu numai, care vor să beneficieze la maximum de tehnologiile avansate pentru înțelegerea datelor”, a declarat Ionuț Fodoca, manager de proiect pentru Termene_AI_360.

Termene.ro a analizat atent cerințele și nevoile clienților săi și a decis să investească în Data Science și Machine Learning - factori cheie pentru diversificarea serviciilor de Business Intel-ligence și Risk Management pe care le oferă companiilor.

În cadrul proiectului de finanțare, Termene.ro va crea un grup propriu de R&D (cercetare, dezvoltare și inovare), care se va concentra pe studiul științific, tehnologic și inovativ al metodelor specifice necesare în domeniul științei datelor (în special pe algoritmii de Machine Learning) și pe aplicarea acestora în relația cu partenerii de afaceri, dar nu numai.

Datorită susținerii investiției de către Autoritatea pentru Digitalizarea României, compania Termene va achiziționa un imobil care să permită desfășurarea noii activități și amenajarea unui Data Center care să facă posibilă atingerea obiectivelor tehnologice asumate în proiect.

Parallax

Vizualizari
875
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri