Raluca Abrihan

FOTO Cum arată noul concept de taxi aerian Uber şi noul oraș pilot Uber Air

Thumbnail

Uber a dezvăluit noul concept de taxi aerian și a anunțat un nou oraș pilot Uber Air, alături de parteneriate care vor ajuta la lansarea primei rețele de aviație urbană. Testele de zbor vor începe din 2020, urmând ca activitatea comercială în acest sector să debuteze în 2023.

"Rezervarea unui zbor prin simpla apăsare a unui buton e mult mai aproape decât credem, inclusiv apariția de noi heliporturi, noi modele de cabine de taxi aerian, noi modele de avioane și multe altele. Elevate este viziunea Uber de a muta ridesharing-ul în aer, cu taxiuri aeriene electrice care protejează mediul și, în același timp, sunt silențioase și sigure”, a declarat Eric Allison, șeful Uber Elevate la summit-ului anual Elevate.

Uber nu va fabrica vehiculele, dar va lucra cu lideri din industrie pentru a realiza aeronave care să decoleze și să aterizeze 100% vertical (prin tehnologia eVTOL) și care vor folosi platforma Uber Air.

Melbourne, Australia, primul oraș internațional Uber

Melbourne se va alătura orașelor Dallas și Los Angeles ca orașe pilot, cu teste de zbor programate pentru anul 2020 și planuri pentru operațiuni comerciale din 2023. Uber a mai anunțat că a încheiat parteneriate cu Macquarie, Telstra și Scentre Group, companii australiene de top, și că va lucra alături de parteneri cheie, inclusiv cu Aeroportul Melbourne, pentru a crea infrastructura și telecomunicațiile de care este nevoie pentru o rețea de aviație urbană de succes.

De asemenea, la summit compania a mai anunţat că împreună cu ZEO Studio și Bipolar Studio din cadrul Safran Cabin, Uber a dat posibilitatea să fie testată cabina Uber Air. Modelul, expus în cadrul summit-ului, își propune să devină un standard larg acceptat pentru conducătorii vehiculelor de tip eVTOL.

Noile concepte de heliporturi care vor fi construite începând din 2023

Conceptele acestui an propun heliporturi conectate din punct de vedere al mobilității pentru lansarea serviciilor comerciale în Dallas, Los Angeles și Melbourne în 2023. Cele 16 tipuri de design propuse de 8 companii prestigioase de arhitectură includ structuri de parcări modernizate și construcții noi care să îndeplinească condițiile tehnice ale unui astfel de aeroport.

"Alături de Hillwood, suntem bucuroși să anunțăm că Related Companies este noul nostru partener de dezvoltare care sprijină rețeaua Uber Air în Statele Unite. AT&T va lucra cu Uber pentru a explora felul în care conexiunile de tip LTE și 5G pot ajuta atât în inovațiile eVTOL, cât și la dezvoltarea dronelor pentru marfă", mai spun oficialii companiei.

În cadrul summit-ului au fost expuse modelele VTOL ale companiilor Aurora (o subsidiară Boeing), Pipistrel, Karem Aircraft, Bell și Jaunt, acesta din urmă fiind un nou partener.

Thumbnail
Thumbnail

 

Thumbnail
Thumbnail

 

Parallax

Vizualizari
2216
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri