Denisa Crăciun

Studiu: 4 din 10 locuințe din România au obiecte Smart Home

Thumbnail

Noile tehnologii și realitatea virtuală prezintă interes pentru români în ultima perioadă, potrivit unui studiu care arată că 42% dintre locuințele din România au deja integrate dispozitive inteligente, pe care le-au poziționat în sufragerie (52%), dormitor (28%) și bucătărie (25%).

De cealaltă parte, sondajul arată că 67% dintre români intenționează să cumpere dispozitive tip Smart Home, pe care ar alege să le integreze în bucătărie (54%), dormitor (25%) și living (18%).

Peste 60% dintre români spun că ar plăti până la 3.000 de euro pentru electronice și electrocasnice smart. Din categoria dispozitivelor smart pe care respondenții sondajului ar fi dispuși să le plătească fac parte:

  • electrocasnicele inteligente: cuptor, mașină de spălat (53%);
  • electronice smart: prize smart, întrerupătoare smart, TV smart (50%);
  • sisteme smart – sisteme de supraveghere, automatizări smart (43%).

Doar 38% dintre respondenți susțin că ar investi în automatizarea unei uși, ca ar putea fi controlată cu ajutorul unei aplicații, conform studiului realizat de Reveal Marketing Research.

În decizia de cumpărare, românii iau în calcul siguranța și confortul (peste 50%), urmate de eficiența energetică (menționată de 4 din 10 respondenți).

Alte rezultate relevante ale studiului:

  • 56% dintre cei spun că își doresc să integreze dispozitive smart în propria locuință cred că folosirea unor astfel de dispozitive contribuie la un trai mai confortabil;
  • 47% spun că un trai smart mai înseamnă optimizarea spațiului de acasă și eliminarea surplusului;
  • 46% declară că un trai smart înseamnă planificarea consumului și reducerea risipei alimentare.

Datele studiului realizat de Reveal Marketing Research au fost colectate în perioada 16 iulie – 22 august 2021, pe un eșantion reprezentativ național (urban și rural), 1.007 interviuri, cu o marjă de eroare de +/-3% și un nivel de încredere de 95%.

Parallax

Vizualizari
718
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri