Claudiu Zamfir

Un startup ungar a strâns 75 milioane dolari pentru tehnologii de conducere automată a mașinilor

Thumbnail

AImotive, un startup ungar care dezvoltă tehnologii de conducere automatizată a mașinilor, a obținut finanțări de capital de risc de 75 de milioane de dolari în total.

Luni, startup-ul maghiar a primit cea mai recentă rundă de finanțare, de 20 de milioane de dolari, condusă de un fond de investiții local, Lead Ventures, și de Szechenyi Venture Fund, un vehicul de investiții finanțat de statul ungar și de Uniunea Europeană.

La această rundă de finanțare au mai participat și investitori mai vechi ai firmei budapestane, printre care și Samsung Catalyst, fond de investiții al cunoscutei companii sud-coreene de tehnologie.

Cu această nouă investiție, AImotive va deschide birouri la Munchen și la Detroit, pe lângă cele pe care le are deja la Budapesta, Yokohama și în Silicon Valley (la Mountain View mai exact).

În acest moment, AImotive lucrează la tehnologii prin care vrea să aducă și pe mașinile ieftine caracteristici de conducere automatizată existente la automobilele de lux.

Startup-ul crede că tehnologia de automated driving va ajuta la salvarea de vieți pe șosele și va fi disponibilă tuturor.

Eforturile actuale ale AImotive se concentrează pe implementarea unui sistem de condudere automată care să preia de la oameni șofatul plictisitor, de cursă lungă, pe autostrăzi.

De asemenea, firma lucrează la o soluție de parcare automată, cu „valet digital”. „Tehnologia își propune să scutească șoferii de corvoada parcărilor”, spun cei de la AImotive.

Startup-ul a fost fondat în anul 2015, la Budapesta, de către Laszlo Kishonti. În prezent, AImotive are circa 200 de angajați.

Parallax

Vizualizari
803
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri