Adi Iacob

Un startup a creat un gadget care ajută angajații să păstreze distanțarea socială

Thumbnail

Un startup care a dezvoltă gadgeturi dedicate siguranței angajaților din industria energiei electrice și-a îndreptat talentul către soluționarea necesității unor protecții la locul de muncă în fața unei noi amenințări: COVID-19. Proxxi lansează Halo — un dispozitiv care poate fi purtat la încheietura mâinii și care poate avertiza utilizatorul despre prezența altei persoane la mai puțin de 2 metri (distanța recomandată pentru a asigura distanțarea socială adecvată).

Reprezentanții startup-ului spun că dispozitivul este conceput pentru a ajuta la asigurarea respectării regulilor de distanțare socială în timp ce se angajații se află la locul de muncă.

Dispozitivul utilizează tehnologia Bluetooth pentru a comunica cu alte gadgeturi, scrie TechCrunch. De asemenea, brățările păstrează un registru cu angajații care au fost în contact pentru a oferi capacități de urmărire a contactelor în caz de diagnosticare a unor cazuri de coronavirus. 

Thumbnail
(Sursă foto: https://www.proxxi.co)

Startup-ul spune că dispozitivele nu includ urmărirea locației și nu sunt legate de nicio informație de identitate personală specifică pentru niciun angajat care le poartă.

Și alte companii au dezvoltat gadgeturi similare. De exemplu, startup-ul Estimote a dezvoltat un dispozitiv purtabil pentru a fi utilizat la locul de muncă. Abordarea Proxxi diferă în câteva aspecte, inclusiv prin faptul că accentul său principal este pe monitorizarea activă și conștientizarea distanței sociale corespunzătoare. 

Reprezentanții Proxxi spun că sistemul său Halo nu necesită să fie conectat sau configurat prin intermediul unui smartphone ca să funcționeze.
 

Parallax

Vizualizari
1719
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri