Un start-up dezvoltă un detector de minciuni dotat cu inteligență artificială pentru securitatea aeroporturilor
Powered By
Adi Iacob

Un start-up dezvoltă un detector de minciuni dotat cu inteligență artificială pentru securitatea aeroporturilor

Thumbnail

Un start-up din Statele Unite dezvoltă un detector de minciuni dotat cu inteligență artificială, care urmează să fie folosit pentru securitatea în aerporturi. Instrumentul numit Avatar are încorporat un agent de securitate virtual care pune întrebări călătorilor.

Dispozitivul a fost testat de serviciile de securitate de la frontieră și din aeroporturi, scrie Financial Times. Reprezentanții startup-ului Discern Science International susțin că dispozitivul lor poate facec procesul de scanare mult mai eficient și poate indentifica persoanele cu intenții periculoase sau ilegale.

Călătorilor li se vor pune o serie de întrebări pre-configurate, iar sistemul dotat cu inteligență artificială va analiza dacă aceștia mint sau nu analizând informații precum expresia facială, tonul vocii și răspunsurile verbale.

În urma analizei, programul ia o decizie cu privire la veridicitatea răspunsurilor și le clasifică în culori: verze, galben sau roșu. Într-un scenariu de control la frontieră, cei clasificați cu verde pot trece mai departe, în timp ce ceilalți (galben și roșu) sunt verificați de un agent de securitate uman.

Pe lângă aeroporturi, cercetătorii spun că această tehnologie poate fi folosită și pentru securitatea instituțiilor publice, stadioanelor sau gărilor.

Potrivit startup-ului, Avatar (Automated Virtual Agent for Truth Assessments) este finanțat cu fonduri federale pentru cercetări academice și ar putea fi lansat pe piață în aproximativ șase luni.
 

Parallax

Vizualizari
355
Conţinut
Parerea ta despre articol
Smart Tech

Changeneers caută acele proiecte și soluții care pot avea un impact real pozitiv asupra comunității. www.changeneers.ro
Secțiunea Smart Tech este susținută de Samsung.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri

 

Cookie Settings